Развитието на пандемията от COVID-19 в Европа е много обезпокояващо,

...
Развитието на пандемията от COVID-19 в Европа е много обезпокояващо,
Коментари Харесай

СЗО с лоши новини за коронавируса в Европа

Развитието на пандемията от COVID-19 в Европа е доста обезпокоително, макар че обстановката не е сходна на тази от март-април, предизвести през днешния ден европейският клон на Световната здравна организация, представен от Франс прес.

" Броят на случаите дневно нараства, хоспитализациите също. Ковид е към този момент петата причина за гибел и прагът от 1000 смъртни случая дневно е доближат ", съобщи шефът на европейския клон на СЗО Ханс Клюге.

" Но в случай че записваме две до три пъти повече случаи на болест дневно спрямо пика през април, то ние следим към момента пет пъти по-малко смъртни случаи ", добави той и посочи какъв брой значими са новите ограничения, които са взети в Европа, с цел да се забави предаването на вируса.

" Това са подобаващи и нужни отговори на това, което ни споделят данните: предаването и източниците са в домовете и в затворените публични места, а също и при хората, които не съблюдават добре защитните ограничения ", сподели Клюге.

Така наречената " Зона Европа " на СЗО обгръща 53 страни, измежду които и Русия и наброява 7,25 милиона случая на болест и близо 250 000 смъртни случая, свързани с вируса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР