Развитието на безпилотни летателни системи е една от най-важните области

...
Развитието на безпилотни летателни системи е една от най-важните области
Коментари Харесай

Развитието на дроновете трябва да започва в университетите

Развитието на безпилотни летателни системи е една от най-важните области за нашата страна през днешния ден. Засяга както националната сигурност, по този начин и нашия софтуерен суверенитет. Ето за какво на 30 декември предходната година президентът в листата с указания за създаване на дронове сложи задачата да стартира създаването на лични, съветски технологии за безпилотни авиационни системи и тяхната елементна база.

Цялостното развиване на региона на безпилотните авиационни системи би трябвало да стартира със основаването на база. А точно от научни проучвания, моделиране и сглобяване на прототипи. Всичко това изисква висококвалифицирана фрагменти. Ясно е, че един човек не е в положение да покрие целия набор от научни тънкости, нужни за основаването на дрон, тъй че е нужен необятен набор от специалности и области на образование, благодарение на които можете да създадете екипи от експерти, работещи по основаване на безпилотни летателни системи. За да извършите това, е належащо да се ползват способи за ранно включване на студенти в групови мултидисциплинарни планове, които се извършват в проучвателен и индустриални комплекси и в студентски конструкторски бюра.

Например във Воронежкия държавен софтуерен университет (ВДТУ) въз основата на комплекса „ Авиоперспектива “ се създават прототипи и серии фюзелажи и рамкови структури на дронове от фибростъкло и композити от въглеродни нишки. Имаме и студентско конструкторско и софтуерно бюро „ Адитив Технолоджис “, където се основават електроцентрали с друг потенциал за дронове. Има главен теоретичен и учебен център „ Радиотехнически системи “, който взема решение проблемите с построяването на постоянен, шумоустойчив канал за радиоуправление и поточно предаване на информация.

Плюс научни школи, ръководени от водещи учени. Това е школата за антенно-фидерни системи, което основава мощно ориентирани антенни системи с високо равнище на шумоустойчивост и потайност. Школа по материалознание и тънкослойни технологии, създаване и изпитване на радиопоглъщащи покрития.

Второто изискване е високопрофесионални фрагменти. Те би трябвало да бъдат готови още от учебно заведение в границите на разнообразни клубове и профилирани класове с акцент върху структурата, в това число дизайна на елементарни дронове. Имаме потребност от всеобщи стратегии за кариерно насочване, дни на отворените порти, пътуващи изложения, екскурзии, разнообразни надпревари. Университетите би трябвало да актуализират просветителните стратегии, тъй че да дават набор от пълномощия, нужни за развиването на дроновете, и се изисква усърдие и предпочитание от страна на студентите да стигнат до дъното на всички тънкости, които са цялостни с точната просвета.

Третото изискване е подготовката на научни и педагогичен фрагменти в границите на спомагателното професионално обучение, където експертите се покачват или преквалифицират.

След това прекосяваме към дилемите на производството и употребата. Най-ефективно би било обединяването на научни центрове и предприятия, които създават съставни елементи и сглобяват дронове. Разбирайки това, ние водим договаряния за такова съдействие. Също по този начин в нашия дневен ред е основаването на лаборатории за изцяло планиране на безпилотни авиационни системи с последващото им изпитване и улеснение на прехода към всеобщо произвеждане на апарати с оптимални вътрешни съставни елементи, развивайки своята линия в полза на действителните браншове на стопанска система.

Къде е нуждата от развиване на безпилотни авиационни системи в страната? Например в бранша на петрола и газа и енергетиката дроновете се употребяват за наблюдаване на залежи и магистрални линии. В селското стопанство БПЛА от дълго време се употребяват за рекултивация на земи, торене, наблюдаване на положението на посевите, актуализиране на кадастрални карти и други Използването на безпилотни апарати е допустимо в пътните и общинските служби, както и по време на строителни работи. Безпилотните летателни системи могат да се употребяват и за доставка на товари до труднодостъпни места, в разнообразни системи за сигурност, в това число в полза на отбраната на границите на Русия. Министерството на изключителните обстановки може да употребява дронове за търсене на пожари, изчезнали хора и други типове наблюдаване.

Убеден съм, че научната и просветителната сфера би трябвало да вземат участие интензивно в процеса на това развиване - изключително в основаването на лична елементна база. По-специално, носещата му рамка от въглеродни нишки, която дава отговор на всички модерни условия за издръжливост, лекост и технологичност, антенни системи, които обезпечават доста по-добри характерности във връзка с първокласен фактор, коефициент на увеличаване, диаграма на лъчение и други спрямо техните аналози. Тези разработки към този момент са налични във ВДТУ и планираме да доразвием редица съставни елементи на дронове взаимно с предприятията във Воронежка област.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР