Разваленият цип е най-честата причина за смъртта на любимите ни

...
Разваленият цип е най-честата причина за смъртта на любимите ни
Коментари Харесай

Обущар показа лесен трик, с който разваленият цип става като нов (ВИДЕО)

Разваленият цип е най-честата причина за гибелта на обичаните ни ботуши, якета и раници. След куп напразни опити да го изправим, се постанова да се откажем от тях и да ги изхвърлим на боклука, написа БЛИЦ.

За благополучие, в интернет се появи „ лек “ за тази злина. В Instagram обущар сподели по какъв начин разминаващият се цип може да бъде поправен елементарно и просто единствено с няколко придвижвания.

От лондонското ателие за ремонт на обувки Original Cobblers LTD неотдавна споделиха видео, в което майсторът споделя в детайли и най-важното – демонстрира, по какъв начин да в профил един от най-често срещаните проблеми, които пораждат с циповете.

Познат проблем – плъзгачът се движи мъчно, само че ципът не се закопчава=

Това се случва поради плъзгача, чиито успоредни пластини в последна сметка се разхлабват и престават да притискат зъбците задоволително, с цел да затворят ципа.

На първо място, при стягане на единия край, другият се разхлабва. И второ, централната напречна пластинка на плъзгача се разхлабва и той просто се разпада на две елементи.

За да затегнете плъзгача и да го запазите недокоснат, поставете по едно и също време краищата на клещите върху двата края на плъзгача.

След това остава единствено да ги ударите с чука, като по този метод стегнете по едно и също време и двата края на плъзгача.

„ В 90% от случаите няма да имате потребност от нов цип, в случай че всичко със зъбците е наред “, споделя обущарят във видеото.

Готово! След тези операции ципът стартира да се закопчава като нов!

Само за три дни видеото събра над 2,3 милиона гледания и над 300 000 лайкове.

От Original Cobblers LTD споделят, че след качването на видеото доста хора са поискали да бъдат качени още клипчета със препоръки и трикове за грижа за обувките.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР