Разузнавателната агенция на Черна гора също каза, че има опасения,

...
Разузнавателната агенция на Черна гора също каза, че има опасения,
Коментари Харесай

Черна гора подозира Русия за безпрецедентна кибератака срещу черногорски институции

Разузнавателната организация на Черна гора също сподели, че има опасения, че офанзивата към момента не е достигнала своя връх и че цялата „ основна инфраструктура “, като електрическата система или водоснабдяване, може да бъде цел.

 

В известието се споделя, че сходна офанзива не е била осъществена на никое място другаде и че методологията на офанзивата е характерна за съветските организации.

 

Правителството по-рано заяви, че от четвъртък вечерта Черна гора е подложена на нова поредност от проведени хакерски атаки против държавната ИТ инфраструктура.

 

Атаката може да докара до спиране на услугите на граничните пунктове и летищата, както и до проблеми с телекомуникациите, предизвести американското посолство в столицата Подгорица.

 

Премиерът в оставка Дритан Абазович свика изключително заседание на националния съвет за сигурност. В послание към пресата Абазович сподели, че последните офанзиви против сървърите на държавното управление са политически стимулирани и че са доста съществени офанзиви.

 

Министърът на обществената администрация Мараш Дукай увери, че са взети предохранителни ограничения, с цел да се предпазят персоналните данни и сметките на жителите и фирмите.

 

Въпреки че някои услуги бяха краткотрайно затворени от съображения за сигурност, сигурността на жителите и бизнеса и техните данни не са застрашени по никакъв метод.

 

Черна гора е уведомила интернационалните съдружници за детайлностите за офанзивите, които са доста сходни на тези през 2015 и 2016 година, сподели държавното управление. Руски организации нападнаха ИТ системата на държавното управление на Черна гора през 2015 и 2016 година, преди присъединението на Черна гора към НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР