Разумното инвестиране често включва дългосрочна перспектива, която изисква търпение и

...
Разумното инвестиране често включва дългосрочна перспектива, която изисква търпение и
Коментари Харесай

Биткойн ли е най-подходящият актив да запазите богатството си?

Разумното вложение постоянно включва дълготрайна вероятност, която изисква самообладание и дисциплинираност, с цел да се устои на съмненията на пазара.

Въпреки че този метод нормално носи солидна възвръщаемост с течение на времето, вложителите остават бдителни във връзка с траекторията на пазарите и стопанските системи. В несигурни времена те търсят леговище в сигурни активи, за които се чака да запазят или покачат цената си по време на стопански спад.

Един подобен актив, който притегля вниманието, даже на фона на обичайните сигурни убежища като златото и американските държавни скъпи бумаги, е Биткойн (BTC) . Въпреки репутацията си на волатилен актив, Биткойн от ден на ден се преглежда като най-сигурното леговище. Тази смяна във усещането се корени в представянето на криптовалутата през бурните интервали през последните години.

Устойчивост на Биткойн

Обърнете внимание на последните четири години, през които се следиха невиждани световни провокации, в това число експлоадирането на пандемия, която докара до прекъсване на стопанските системи. Когато светът стартира да се възвръща, се появиха разстройства във веригата на доставки и инфлационен напън, които накараха централните банки да пристъпят към нападателно повишение на лихвените проценти.

На фона на тези стопански разтърсвания Биткойн сподели забележителна резистентност, като набъбна с близо 1,000%. Този скок изпревари доста обичайните сигурни активи като златото и американските държавни скъпи бумаги. Докато златото, историческо средство за предпазване на цената, означи непретенциозно нарастване от 33%, американските държавни скъпи бумаги означиха спад от 12% от март 2020 година насам.

Контрастът в представянето на Биткойн и обичайните сигурни активи накара мнозина да преразгледат ролята на Биткойн в диверсифициран капиталов портфейл. Въпреки волатилността си, дълготрайната траектория на напредък на Биткойн е впечатляваща, задвижвана от неговите неповторими характерности.

Биткойн – хедж против икономическата неустановеност

Биткойн работи в изцяло децентрализирана парична мрежа, свободна от надзор от страна на централен орган. Неговата оскъдица е обезпечена от дизайна на софтуера му, като е планувано да съществуват единствено 21 милиона монети. Това лимитирано предложение, съчетано с необятното му разпространяване и надеждните му характерности за сигурност, нарежда Биткойн като прелъстителен хедж против икономическата неустановеност.

Освен това устойчивостта на BTC и способността му да резервира и усилва покупателната си дарба с течение на времето го вършат все по-привлекателен за вложителите, които търсят различно предпазване на стойност. Макар че волатилността на Биткойн продължава да буди безпокойствие, неговият капацитет за дълготрайно опазване и увеличение на благосъстоянието не може да бъде подценен.

Тъй като вложителите не престават да се ориентират в нестабилните пазари и несигурните стопански условия, ролята на Биткойн като сигурен актив евентуално ще получи в допълнение самопризнание. За тези, които схващат главните му правила и правят оценка капацитета му, Биткойн съставлява безапелационна опция за диверсифициране на капиталовите портфейли и опазване на благосъстоянието в един непрекъснато изменящ се финансов пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР