Разтриване по корема Галенето по корема обикновено не се приветства.

...
Разтриване по корема Галенето по корема обикновено не се приветства.
Коментари Харесай

ТОВА прави котката ви агресивна, без да знаете

Разтриване по корема

Галенето по корема нормално не се приветства. Повечето котки не обичат да ги галят по коремчетата.

Да им държат опашките

За дребните деца опашката на котка може да наподобява като доста изкусителна ръкохватка, само че не им позволявайте да я заловен! Котките в действителност не обичат да им дърпат опашките. Вместо това покажете на детето по какъв начин да остави котката да подуши ръката му и в случай че всичко върви добре, да гали я на обичаните й места: те нормално обичат да ги гъделичкат по вратовете, към ушите или по гърба. Ако котката не харесва взаимоотношението, което получава, тя може разшири зениците си, бързо да потреперва с опашка, да свие уши към главата си, и да настръхне козината си. В краен случай може да стартира да съска в режим на защита.

Има ли причина някои котки да спят на избрани елементи от тялото?

Оставена сама

Кучетата не са единствените домашни любимци, които се усещат самотни и отегчени, когато прекарвате целия ден на работа. Давайте на котки си пъзели с храна, когато са сами – да бъдат прекомерно заети с решаването им. Други развлечения за тях могат да са втора котка или умели играчки за катерене, тунели и високи кревати, до които да би трябвало да стигнат с катерене.

Няма задоволително тоалетни
Котката ви МРАЗИ това
Какво вършиме неправилно, тъй че да се чувствате, че котка ви ви ненавижда? Опитвате се да поддържате котката си щастлива с доста обич, вре...
Прочети повече
Вашето коте прави работата си на неверни места? Най-вероятно котката ви усеща, че няма задоволително лична миризма към къщата ви. Поставете повече котешки тоалетни в близост: Котките нормално са по-спокойни и сигурни в зони, които имат своя миризма.

Возене в коли

Това, което можете да извършите първоначално, с цел да я успокоите е да давате доста лакомства, глезене и игра (каквото най-вече обича котката ви). Ако наподобява, че котката ви се усеща по-удобно, удължете разходките си малко повече. Ако котката ви наподобява непрекъснато ядосана - даже когато не е в колата - това може да е един от многото признаци на депресирана котка.

Защо котката ви спи във вас – ето какво желае

Стара храна

Много котки ще извият носовете си от храна, която е седяла през целия ден, до момента в който сте на работа. Малките, чести хранения денем в действителност подхождат по-точно на тяхното естествено хранене, тъй че в случай че можете да напълните чинията им единствено няколко пъти, вместо да слагате цялостна купа. Ако няма да сте у дома, с цел да разпределите няколко хранения, още веднъж добра концепция са питателните пъзели. Това ще разреши на котката да извади храната със лично движение, ще й даде занимавка, върху която да се концентрира, до момента в който е сама, и ще помогне на храната да не седи прекомерно дълго.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР