Разтревожен от "силния прилив" на Омикрон, европейският клон на Световната

...
Разтревожен от "силния прилив" на Омикрон, европейският клон на Световната
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон бързо стана доминиращият в Западна Европа и сега се разпространява на Балканите

Разтревожен от "силния прилив " на Омикрон, европейският клон на Световната здравна организация (СЗО) предвижда, че с оглед актуалното движение на разпространяване до два месеца над 50 половината от европейците може да се заразят с новия коронавирусен вид, съобщи Франс прес.

"При този темп Институтът за здравни индикатори и оценки планува, че над 50 на 100 от популацията на района ще се болести с Омикрон до 6-8 седмици ", сподели на онлайн конференция районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге.

Той акцентира, че този вид демонстрира разновидности, които "му дават опция да се закрепва по-лесно за човешките кафези, и могат да заразяват даже авансово инфектирани или имунизирани хора ".

Над 7 милиона случая на ковид са били регистрирани в Европа през първата седмица на новата година, обърна внимание Клуге, представен от ТАСС. Той добави, че Омикрон бързо е станал преобладаващият вид в Западна Европа и "сега се популяризира на Балканите ".

"Показателите на смъртността остават постоянни и остават най-високи в страните с висока заболеваемост от COVID-19 в комбиниране с по-ниски нива на имунизация ", означи шефът на СЗО за Европа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР