Разследват смъртта на възрастна жена, починала в дома си в

...
Разследват смъртта на възрастна жена, починала в дома си в
Коментари Харесай

Починалата в Ново село Миленка е прибрала от улицата бременно куче

Разследват гибелта на стара жена, умряла в дома си в русенското село Ново село.

Двамата със брачна половинка ѝ отглеждали доста кучета в къщата и в началото потегли слух, че пенсионерката е умряла вследствие на свиреп нахапвания от животните.

Кметът на Ново село Мариела Йорданова изясни, че 72-годишната Миленка Ц. и мъжът, с който живеела - 66-годишният Асен, през лятото на предходната година прибрали бременно бездомно куче, което родило в дома им 7-8 дребни, съобщи.

Майката и към този момент порасналите четириноги живеели дружно с тях в къщата. Освен тези кучета имали и още две огромни от преди, които също влизали в стаите. Хората не са локални поданици и се заселили преди 5-6 години в селото, откакто си купили къща.

На 5 февруари към 19:00 часа на Миленка, която имала болести, ѝ прилошало. Мъжът ѝ се обадил на тел. 112 да търси незабавна помощ. Излязъл на открито да чака колата за спешна помощ, а жена му останала да лежи в къщата в безпомощно положение, като кучетата имали достъп до леглото й. Човекът чакал към десетина минути на улицата, само че защото колата за спешна помощ не пристигнала през това време, се прибрал вътре. Жената към този момент не реагирала, а към нея се навъртали домашните любимци.

Когато екипът на Спешна помощ пристигнал, не могъл да влезе в къщата поради многото лаещи кучета на двора.

„ Тогава сътрудниците са поискали да пристигна полиция, с цел да доближат до нуждаещата се жена. Заедно с униформените са влезнали вътре “, изясни шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Русе доктор Иванка Маринова.

Медиците не могли да оказват помощ, тъй като дамата към този момент била издъхнала. Имала е следи от захапване по едната ръка, само че към този момент не може да се каже дали това захапване е повода за гибелта й. Предстои да бъде направена аутопсия. Очаква се заключението на правосъдните медици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР