Разследват хулиганство заради червената боя по представителството на Евросъюза у

...
Разследват хулиганство заради червената боя по представителството на Евросъюза у
Коментари Харесай

Боята от Дома на Европа: Образувано е досъдебно производство за хулиганство

Разследват безчинство поради алената багра по представителството на Евросъюза у нас, след вчерашното шествие „ Поход за мир “. Днес стартира почистването на постройката. 24 часа по-късно алената багра още стои по фасадата на Дома на Европа в България.

Трима алпинисти чистят от рано постройката на Европейска комисия и плануват да употребяват 10 бутилки с разредител за багра. От профила на партия „ Възраждане “ сами демонстрират във видео по какъв начин техни симпатизанти хвърлят яйца и алена багра.

„ Защо това би трябвало да е укор. Аз го разбирам като хвалба за изразената гражданска позиция, защото това, което се случи през вчерашния ден, се случва постоянно по улиците на всички европейски градове, случва се всеки ден в Париж “, сподели водачът на партията Костадин Костадинов.

Представители на Българска социалистическа партия също участваха в „ Похода за мир “, само че се разграничиха от дейностите. Лидерът на ГЕРБ, както и групировката ПП-ДБ осъдиха акта като вандалски. А от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане за безчинство.

От българското външно министерство обявиха, че изрично осъждат случило се

При прегледа на записи от видеонабюдението е открито, че група хора хвърлят яйца и разпръскват алена багра по постройката. Продължава работата по определяне на самоличността на причинителите.

Това е следващо посягане против постройката, показват от българското посланичество на Европейска комисия.

„ Домът на Европа е дом, който би трябвало да е наличен за всички българи, за всички хора. Така че ние не желаеме да слагаме огради, не желаеме да слагаме някакви спънки. Едновременно с това сме длъжни да осигурим сигурността “, сподели Цветан Кюланов началник на представителството на Европейска комисия в България.

Междувременно фотография на майка с дете на ръце, която чисти боята от постройката събра хиляди споделяния и мнения в обществените мрежи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР