Разследват дефектна ли е била гранатата, която рани три деца

...
Разследват дефектна ли е била гранатата, която рани три деца
Коментари Харесай

Дефектна граната е водещата версия за инцидента в Силистра

Разследват дефектна ли е била гранатата, която рани три деца в Силистра, съобщи Нова телевизия. Именно това е една от версиите, по които се работи след вчерашния случай.

Припомняме, три деца пострадаха по време на проява на Министерство на вътрешните работи по какъв начин се залавя нарушител. По подигравка събитието е било под надпис " Ваканция, здравей! Да играем безвредно ". Заради злополуката шефът на полицията в Силистра беше краткотрайно отхвърлен.

Към момента положението на децата е устойчиво. Двете момченца към този момент са по домовете си, а 6-годишното момиченце остава в болница с 8% изгаряния. Те са били на към 50 м от гърмежа.

Още през вчерашния ден на мястото е бил осъществен оглед. Въпреки че съгласно прокуратурата към момента е рано за изводи, главната версия е, че става въпрос за дефектна светлинно-звукова граната. До изясняването на случая полицията забрани потреблението на пиротехника при демонстрации пред жители.

По думи на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов е разпоредено на ГДНП да ревизира всички дейности на полицията в Силистра по организирането и провеждането на събитието.

От през днешния ден стартират и разпитите на очевидците на случая. В случай че се потвърди виновност на човек, законът планува наказване " отнемане от независимост " от 3 до 10 години за причиняване на телесна щета при боравене с взривни субстанции.

С потърпевшите деца и със очевидците ще работят психолози.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР