Разследващите подадоха доста жокери към ръководството на комисия за Нотариуса.

...
Разследващите подадоха доста жокери към ръководството на комисия за Нотариуса.
Коментари Харесай

Атанас Зафиров:Разследващите подадоха доста жокери към ръководството на комисията за Нотариуса

Разследващите подадоха много жокери към управлението на комисия за Нотариуса. Единият беше чуванията на някогашния основен прокурор в Народно събрание през последните години. Вторият беше отпратка към част от активността на незаконната формация – допустимо е Божанов да е бил помощник на правоохранителните органи, а по тази причина му е обезпечаван „ чадър “.

По някакъв метод съпричастни към схемата са били чиновници на Национална агенция за приходите, ДАНС

и други контролни органи – сериозна система за незаконна активност. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.
„ При положително предпочитание, доста бързо може да се сформира лист на лица, които биха били потребни за работата ни. Няма по какъв начин комисията да се трансформира в проверяващ орган. На заложен от мен въпрос, бе отговорено, че няма излезли имена на политици. Самият факт, че се сътвори комисия за „ Нотариуса “ демонстрира цялостното съмнение в правосъдната система, неспособността ѝ да действа и невъзможността на изпълнителната власт да управлява правораздавателните органи. Част от тях са подпомагали даже активността на незаконни групировки. Четири години след излизането на материалите в общественото пространство, се постанова депутатите да вземат нещата в свои ръце – това демонстрира институционален колапс “, сподели още Зафиров.

По думите му комисията е „ зачената в грях “.

„ Опозицията има едвам четирима представители. Първоначалната концепция беше членовете да се изберат на паритетен принцип, само че това не се случи. Парадоксът е, че се чака от проверяващите да проверяват себе си “, разяснява Зафиров.

 

напомня, че Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса се събра на първо съвещание. Работата стартира с обстоятелствата и информацията, с които разполагат от Антикорупционния фонд.

Оттам посъветваха активността ѝ да не обгръща единствено Мартин Божанов. „ Предметът би следвало да се разшири и до групата на изчезналия Петьо Еврото ”, съобщи Андрей Янкулов от АКФ.

„ Получавали сме по-късно доста откъслечна информация за въздействие и схеми, само че считам, че не е добре да не се изкарва обществено като непотвърдена. От нас няма да излязат никакви описи, а проверяващите да си свършат работата ”, съобщи Николай Стайков от АКФ.

 

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР