Разследваният за данъчни престъпления и пране на пари бизнесмен Николай

...
Разследваният за данъчни престъпления и пране на пари бизнесмен Николай
Коментари Харесай

Банев пак иска да излезе на свобода

Разследваният за данъчни закононарушения и пране на пари предприемач Николай Банев желае да излезе на независимост. Специализираният углавен съд ще заседава по молбата му по-късно през днешния ден.

Мотивите на Банев са продължителното му задържане, което Банев и брачната половинка му – Евгения – също с най-тежката мярка за неотклонение, което той счита от ареста им в Ница в края на октомври. У нас те бяха екстрадирани при започване на декември, от когато на няколко пъти получиха правосъден отвод да излязат на независимост.

Максималният период за задържане за обвиняванията на Баневи – без импортиран обвинителен акт, е осем месеца. Прокуратурата ги брои от първото изговаряне на българския профилиран съд, т.е. от този момент са минали малко повече от шест месеца, разяснява БНР.

Практиката на съда по аналогични шумни проблеми от последната година е задържането под стража да продължава съвсем до оптималния законов период, а има и случаи – като този с алкохолния необут Миню Стайков, когато след приключването му прокуратурата му повдигна ново обвиняване и той продължава да е в ареста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР