Разследването за космическите възнаграждения във фондацията разклати постамента на дарителството

...
Разследването за космическите възнаграждения във фондацията разклати постамента на дарителството
Коментари Харесай

Колко живота ще струват бонусите в “Хелп Карма”?

Разследването за галактическите хонорари във фондацията разклати постамента на дарителството - доверието Ясни правила, които да регламентират какви са допустимите разноски за сходна активност, ще ни спасят от подозренията
Всички знаем, че доверието е най-чупливото нещо в света. Както гласи една поговорка - то е като гумичка за търкане - след всяка неточност става все по-малко. Докато изчезне изцяло и окончателно. Най-тежката последица от абсурда с " Хелп Карма " е точно загубата на доверие. А то е главният фундамент на дарителството, което без доверие е невероятно.
Когато човек реши да подари, то той го прави, тъй като е усетил болката на другия и е подготвен да се раздели с нещо свое, с цел да помогне. Много елементарно е обаче да се почувства като следващия лапнишаран, хванал се на въдичката на състраданието, когато разбере, че от дарението му са се възползвали " обилно " и други хора.  
Това към този момент става факт. " Със страдание би трябвало да споделя, че най-малко краткотрайно приключвам дарителската акция " 1000 за Левски ". При създалата се обстановка с платформата " Хелп Карма " считам, че не би било редно да продължим потреблението й. Въпреки че " Хелп Карма " до момента са точни и правилни към акцията и всички дарени средства са преведени по предопределение без закъснение или спомагателни удръжки, не считам, че мога да продължа при създалата се обстановка ", написа във фейсбук Андрей Аспарухов - синът на футболната легенда Георги Аспарухов - Гунди. И благодари на всичките 261 души, дарявали от август насам пари за акцията " 1000 за Левски ".
Но най-лошите последствия от " убийството " на доверието не са в лъжата, а в това, че то не може да се възвърне, както споделя Ницше.  И в случай че платформата, през която са проведени 2626 акции за тежко заболели хора, за обучение, за спортни събития и други обществени дела, е намерила логаритъма по какъв начин да оказва помощ, то в този момент доста апели за помощ ще останат нечути. Което ще коства освен изгубени очаквания, само че и животи.
Убиването на доверието визира освен " Хелп Карма ". 47 дарителски организации, фондации и сдружения разпространиха отворено писмо, в което упорстват способените органи незабавно да извършат инспекция и в случай че има злоупотреби с доверие или финанси, отговорните да бъдат бързо и дейно осъдени, с цел да се върне естествената среда за дарителство.
Позиция популяризира и Българският червен кръст, който напомни, че той постоянно работи с публични препоръки, с цел да подсигурява бистрота на благотворителната си активност. Софийска районна прокуратура към този момент стартира инспекция на уеб страницата и фондацията " Хелп Карма ".

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР