Разследването също така разглежда изявления и документи от SEC, които

...
Разследването също така разглежда изявления и документи от SEC, които
Коментари Харесай

Илън Мъск може да бъде накаран да свидетелства в разследването на продажбата в Twitter

Разследването също по този начин преглежда изказвания и документи от SEC, които е направил във връзка със договорката.

Последното развиване бележи продължение на дългогодишна омраза сред SEC и господин Мъск.

SEC - която съобщи в четвъртък, че желае правосъдна заповед, с цел да принуди господин Мъск да свидетелства - сподели, че е призовала господин Мъск през май 2023 година, изисквайки от него да даде показания в офиса на SEC в Сан Франциско.

Г-н Мъск се е съгласил да се яви на 15 септември, сподели SEC, само че два дни преди този момент той повдигна „ няколко подправени възражения “ и сподели, че няма да се яви.

Сред възраженията му беше, че SEC се пробва да го „ тормози “ и че неговият юрист се нуждае от време, с цел да прегледа евентуално съответстващи материали в биографията на господин Мъск, съгласно SEC.

Илън Мъск се намесва в спор по отношение на имиграцията в Съединени американски щати, до момента в който посещава границата с Мексико

В подаването се показва, че господин Мъск е дал на SEC документи, свързани с следствието, и е дал показания в Юли предходната година във видеоконференция.

Алекс Спиро, представляващ господин Мъск, сподели: „ SEC към този момент е взела неведнъж показанията на господин Мъск в това заблудено следствие – задоволително е. “

Изображение:Покупката на Twitter от Илън Мъск се проверява

SEC споделя, че търси неговите показания, „ с цел да получи информация, която към момента не е владеене на SEC, която е от голяма важност за законното и законно следствие “.

Прочетете повече:
Илон Мъск споделя, че ще стартира да таксува хората да употребяват X (Twitter)
Тайван „ не се продава “: Министърът отвърна на Илон Мъск по отношение на мненията за суверенитета на Китай

Г-н Мъск купи Twitter след построяването на огромен миноритарен дял през април предходната година в платформата за обществени медии, която той преименува на X.

Той закъсня с подаването на декларация и в началото уточни, че възнамерява да бъде въздържан акционер - което значи, че го е направил не възнамерява да поеме Twitter или да повлияе на управническите му решения.

След това той одобри и по-късно отхвърли място в борда на шефовете на Twitter единствено дни по-късно.

В края на април той разгласи проектите си да купи компанията за $44 милиарда, само че след това се опита да излезе от договорката, потвърждавайки, че Twitter не разкрива цялостния обсег на интензивността на ботове на своята платформа.

Изправен пред правосъден развой, с цел да го принуди да приключи договорката, господин Мъск приключи покупката на Twitter през октомври 2022 година

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР