Разследването на случая със загиналото 16-годишно момче ще бъде много

...
Разследването на случая със загиналото 16-годишно момче ще бъде много
Коментари Харесай

Бивш следовател: Месеци няма да има кой да поеме отговорност за смъртта на 16-годишното момче

Разследването на случая със починалото 16-годишно момче ще бъде доста тежко. Това предвижда пред БНР Георги Илиев , някогашен следовател, разследвал голям брой тежки произшествия от огромен публичен интерес.
Според него не дни, а месеци няма да има кой да поеме отговорност за трагичния случай, при който 16-годишно момче почина на софийския бул. " Иван Гешов ".
" Не е работа на кметицата и на основния проектант на София да кажат кой е отговорен. Само съдът може да каже кой е действителният провинен ", сподели Илиев.
Той позволи, че виновниците ще бъдат няколко:
" Познавам проверяващите органи и съм сигурен, че ще се организира без значение следствие, което ще открие отговорните. Ще им коства доста време и назначение на доста следствени експертизи. доказателствата са в шахтата и в хвърчащите листове - издадената документи. По този метод ще се стигне до хората, които вследствие на неведение или на немарливо осъществяване на правно регламентирана активност са довели до това да загине едно 16-годишно момче ".
По думите на Илиев на съд ще бъдат дадени фактически отговорните лица, без значение, че не е ясна собствеността на кабелите в шахтата.
" Може да няма провинен единствено в случай че някое действие се одобри инцидентно събитие, а в тази ситуация изобщо не можем да приказваме за това ", безапелационен беше някогашният следовател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР