Разследването на пътното строителство по времето на ГЕРБ трябва да

...
Разследването на пътното строителство по времето на ГЕРБ трябва да
Коментари Харесай

Рашков на изпроводяк: Следствието трябва да каже за някои регионални министри

Разследването на пътното строителство по времето на ГЕРБ би трябвало да докара до някои районни министри. Това загатна на последната си конференция като началник на Министерство на вътрешните работи вътрешният министър Бойко Рашков. Той разяснява, че сега делата се намират в Националната следствена работа.

" Надявам се, че в близко време следствието ще завърши следствието и ще каже думата си във връзка с някои районни министри, които не са безучастни ", съобщи той.

За строителството на автомагистрала " Хемус " министърът приказва от месеци. Към момента има висящо следствие за пране на пари. От Министерство на вътрешните работи настояват, че десетки милиони, отпуснати за построяването, са били трансферирани през кухи компании и по-късно изтеглени на каса и изнесени в незнайна посока в чували и сакове. Обвиняем по това следствие е някогашният футболен арбитър от Благоевград Борислав Колев. Въпреки неговите изказвания, че е споделил на прокуратурата кои са участниците в схемата, до момента не е съобщавано за други привлечени към отговорност.

Това следствие потегли с отвращение от страна на прокуратурата. От там се оплакаха, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов им е оказвал напън и даже му образуваха дело за закононарушение против правораздаването.

Парите не се връщат

В понеделник, часове преди президентът Румен Радев да назначи Иван Демерджиев за вътрешен министър, Рашков свика конференция, с цел да регистрира свършеното от Министерство на вътрешните работи за последните шест месеца. Той още веднъж подчертава върху водените през миналата година инспекции и следствия за хипотетични закононарушения от времето на ГЕРБ.

" Установиха се фрапиращи нарушавания на закона, посягане върху милиарди от бюджета ", съобщи Рашков.

По думите му Министерство на вътрешните работи е изпълнило главната си задача – да се бори с купения избор по време на двата избора за парламент. Министърът цитира данни, съгласно които престъпният избор бил понижен с 380 хиляди гласа. Рашков отново повтори, че партиите, купували най-вече гласове, били ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Според Министерство на вътрешните работи милиони левове, отпуснати за пътно строителство, са, сподели още министърът. С парите са купени имоти и вилни селища, строят се хотели. Част от средствата са преведени в страни от Близкия Изток. Става дума за към 20 компании, близки до предходната власт, твърди министърът. Според него няма изгледи средствата да се върнат в бюджета макар че строителство не е осъществявано.

За граничната ограда и къщата в Барселона

Рашков не пропусна да закачи и друга тематика към някогашния министър председател Бойко Борисов – за абсурда " Барселонагейт ". Съмненията за пране на пари към покупката на къща за някогашната моделка Борислава Йовчева пристигнаха от инспекция на испанската полиция. След това данните бяха пратени на българската прокуратура и потънаха там.

Рашков разяснява, че за ремонта на граничната ограда с Турция били отпуснати 5 млн. лева и оборудването било приведено във тип, кадърен за употреба.

" Похарчихме два пъти по-малко, в сравнение с бяха сумите за къщата в Барселона ", разяснява той.

Всеки трети е дрогиран, пийнал или неточен

Всеки трети щофьор у нас е дрогиран, пийнал, без брошура или с нередовна кола, регистрира още Министерство на вътрешните работи. Данните са на база масираните инспекции, почнали след злополуката край столичния хотел " Хемус ", при която починаха две млади дами. Обвиняем за случая е Георги Семерджиев. Подобно на ръководителя на вътрешната комисия в, Рашков съобщи, че нямало данни за полицейски чадър над Семерджиев. Дни след злополуката на познанството му с полицайката от Първо РПУ Симона Радева, за която се твърдеше, че е била на мястото на случая.

" Чадър не се установи да има във връзка с Семерджиев. Не бих споделил, че едно другарство, което стана обществено известно, сред него и една полицайка, значи чадър. Това, което той свърши, той умъртви двама души, не виждам по какъв начин може да се чадъроса. Той е обвинен ", съобщи министърът.

Той въпреки всичко изясни, че Министерство на вътрешните работи се е захванало с съвсем непостижимата задача да ревизира кои чиновници са спирали Семерджиев през последните 15 години и за какво не са взели ограничения против него, откакто е карал с подправена брошура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР