Разследването на жестоката катастрофа на бул. Черни връх, при която

...
Разследването на жестоката катастрофа на бул. Черни връх, при която
Коментари Харесай

Експертиза показа: Георги Семерджиев е карал със 166 км/ч, минал е на червено

Разследването на жестоката злополука на бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами, към този момент откри и скоростта, с която се е движел джипът на 35-годишния някогашен футболист Георги Семерджиев. Тя е най-малко три пъти над позволената. Според автотехническата експертиза младият мъж е карал първокласния си джип " Ауди Q7 " със 166 км/ч. преди да блъсне такси и да се разбие в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". 

По случая са разпитани 69 очевидци, заяви.

До момента против Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинявания - за гибелта на двете млади дами, за шофиране без брошура, за овакантяване на мястото на злополуката, шофиране след използването на опиати, използването на подправени регистрационни табели и владеене на дрога. Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на следващата експертиза.

" От направената тройна автотехническа експертиза е открито, че Семерджиев е управлявал с съдбовните 166 км/ч, минал е на червен светофар и е предизвикал гибелта на две млади дами ", изясни представителят на основния прокурор Сийка Милева.

В делото за злополуката попада и служител на реда . Засега не излиза наяве името му.

" Установено е, че Семерджиев е подкрепят от чиновник на Министерство на вътрешните работи да се достави със стълба и да се качи, защото е изгубил ключовете ", сподели Милева.

В Софийската градска прокуратура е формирано и ново дело - против служителите на реда, разпъвали чадър над Семерджиев.

" СГП отдели материали от формираното досъдебно произвеждане за ПТП и формирано ново досъдебно произвеждане за търговия с въздействие и от чиновници от Министерство на вътрешните работи, които са нарушили служебните си обвързване ", съобщи още Милева.

Новото следствие е предоставено на Националната следствена работа и ще бъде изискана инспекцията на Инспектора на Министерство на вътрешните работи. За злополуката се чакат още няколко експертизи.

Преди дни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заяви, че инспекцията на Инспектората на Министерство на вътрешните работи е установила около 40 чиновници на реда, които са подпомагали Георги Семерджиев. Трима от тях на управителни постове - началници на групи и на браншове.

Според криминалиста Иван Савов, някогашният футболист  е имал подкрепи и на по-високо равнище . " В средите се знае, че е пласирал опиати за Таки. По тази линия явно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, с цел да си прави произволи. Срамота е да операт пешкира хората на ниско равнище. Няма по какъв начин да бъде пуснато лицето с административна мярка, без да им е било казано ", разяснява Савов.

Дисциплинарните инспекции против чиновниците на Министерство на вътрешните работи не престават. След това ще се реши дали ще бъдат осъдени или уволнени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР