Разследване срещу Слави Трифонов са започнали от Националната агенция по

...
Разследване срещу Слави Трифонов са започнали от Националната агенция по
Коментари Харесай

Удар под кръста! Спецов погна Слави Трифонов, НАП разследва скрити милиони

Разследване против Слави Трифонов са почнали от Националната организация по приходите (НАП). Повод са съмнения за милиони левове невнесено Данък добавена стойност от компания на Дългия.

За момента инспекцията е към момента в начална фаза, а по категорично разпореждане от шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов казусът се държи в загадка, настояват източници, представени от в. „Уикенд“.

Както си му е редът, преди да се стигне до искане за заплащане, засегнатата страна има право да даде своя версия по случая. Въпроси към този момент са изпратени към счетоводителите на Трифонов.

Новината, че някой си разрешава да му желае пари, до момента в който той е на власт, вбесява гологлавия шоумен, разкриха фрагменти на партията му „ ИТН ”.

Твърди се, че точно това е повода за нервността на Дългия през последните седмици и честите закани, че ще напусне ръководещата коалиция.

Обясненията на Слави какъв брой е сърдит на Кирил Петков, поради желанията му сякаш скрито да вдигне ветото над Северна Македония за Европейски Съюз са приказки за наивници, изясняват хора от държавното управление.

Твърди се, че и при най-хубаво предпочитание, казусът с аферата на Слави не може да бъде потулен. Причината е, че инспекцията стартира след сигнал на КП КОНПИ, изясняват осведомени.

Наскоро антикорупционната комисия също стартира следствие против Трифонов, откакто той не си подаде наложителната по закон годишна декларация за приходите и имуществото. Макар и да не е народен представител, като водач на партия, Дългия е задължен да разгласи измененията в имотното си положение през 2021 година

Твърди се, че отхвърли на някогашния шоумен да подаде декларация не е единствено поради едната „ селска чест ”. Така можело да лъснат странни парични потоци за прехрана на залязващата телевизия „ Седем Осми ”. Както „ Уикенд ” към този момент писа, гледаемостта на кабеларката тотално се е сринала. Днес едвам 22 000 индивида заплащат месечна такса с цел да я гледат. Липсват и доходи от реклами, което води до милиони левове загуби.

При инспекцията на КП КОНПИ се изследва придвижването на пари по персоналните и фирмени сметки на Трифонов за 10-годишен интервал. Сравнява се и дали има публични приходи, които да оправдаят притежаваните скъпи движимости, коли и недвижими парцели. Твърди се, че съществени несъответствия досега не са открити.

Лъсва обаче данъчна врътка на Слави, обвързвана с палата му в баровския столичен кв. „ Бояна ”. Там Дългия има парцел с размерите на прогимназия, струващ най-малко 4 млн. евро. 5-етажната сграда със застроена повърхност от 1300 квадрата е натъпкана с всевъзможни екстри като частна винарна, вътрешен асансьор, открит и закрит басейн, джакузи и фитнес зала.

Самата къща е заявена от Слави още преди години, а парите за строителството не са проблем. С дребната детайлност, че палата се води на името на компанията му „ Ермитаж Есте ”.

По закон, персонално жилища или къщи, в които притежателите живеят непрекъснато, няма по какъв начин да се водят на името на компания.

Подобни парцели са със статут на офис здания, хотели или къщи за отдаване чартърен, а върху получените доходи всяка година се дължат налози. Слави живее без пари във фирменият дворец и даже покрива разноските си за ток, вода и защита от името на компанията, която от своя страна си понижава дължимият налог облага.

Макар и нагла, от сходна врътка страната губи по няколко хиляди лв.. Далеч по-голяма обаче е загубата от спестеното Данък добавена стойност. Както е известно, всеки купил си къща или апартамент като физическо лице, заплаща и 20% налог добавена стойност към цената на парцела. При Слави страната е изгубила най-малко 1 милион лв., от цената на скъпия дворец.

Преди години, сходни схеми бяха обичани на множеството богаташи у нас. След няколко нарочни акции на Национална агенция за приходите, милионерите са принудени да си внесат ДДС-то за палатите, като ги трансферират на свое име като физически лица.

По това време Слави към момента живее в различен от своите парцели. Къщата в Бояна стои празна, което му икономисва разправиите с данъчните. Сега от Национална агенция за приходите работят по отработената към този момент скица.

След като излиза наяве, че Трифонов не е сключил контракт за наем със личната си компания, а инспекция открива, че той в действителност живее в имението, е формирана проверка. Под опасността да лъсне като данъчен лъжец, Дългия реагира незабавно.

Преди два месеца Слави стартира процедура по закриването на компанията си и прехвърлянето на резиденцията.

Така той ще може легално да си заплати ДДС-то за къщата, преди да е свършила данъчната инспекция, която съзнателно е позабавена, настояват още източниците.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР