Разследване на Wired хвърля светлина върху огромното имение в Хавай

...
Разследване на Wired хвърля светлина върху огромното имение в Хавай
Коментари Харесай

Подземен бункер и поне 30 спални - Какво ще включва свръхкомплексът на Марк Зукърбърг?

Разследване на " Wired " хвърля светлина върху голямото имение в Хавай на създателя на Meta Марк Зукърбърг, което дълго време беше обгърнато в тайнственост.

От изданието откриват, че комплексът на милиардера включва голям брой нетрадиционни детайли, като под земята бункер с бетонна железна врата, сбирка от 11 къщи на дървета, свързани с въжени мостове, и рискова инфраструктура за сигурност.

Плановете демонстрират още 12 здания, в това число многочислени къщи за посетители и структури, свързани със земеделието и отглеждането на животни. Общо в тях ще се обитават " най-малко 30 спални и 30 бани ".

Основните жилищни постройки са две имения, в които ще се обитават " фитнес зала, басейни, сауна, джакузи и тенис корт " наред с други първокласни улеснения.

Но най-интригуващата характерност на дома може би е това, което се намира подземен.

Плановете, с които Wired разполагат, демонстрират, че двете основни резиденции " ще бъдат свързани с тунел, който ще се разклонява в под земята заслон с повърхност 5000 кв.м ".

Бункерът ще включва жилищни пространства, пространства за механично съоръжение и люк за евакуация. Вратата към помещението ще бъде сходна на тези, които се намират в бомбоубежищата, и ще бъде запълнена с бетон.

Изглежда, че комплексът ще бъде изцяло самодостатъчен със своя 18-метров контейнер за вода и помпена система, както и с земя за произвеждане на храна.

" Марк и Присила ценят времето, което фамилията им прекарва в ранчото " Ko`olau " и в локалната общественост, и се ангажират да запазят естествената хубост на мястото. Когато получиха парцела, те анулираха съществуващо съглашение, което щеше да разреши елементи от парцела да бъдат разграничени на 80 първокласни къщи. Под тяхна настойчивост по-малко от един % от цялата земя е застроена, като по-голямата част е отдадена на земеделието, опазването на околната среда, откритите пространства и съхраняването на дивата природа. Това включва огромна стратегия за развъждане на наедрял рогат добитък, органични ферми за джинджифил и куркума, разсадник, отдаден на възобновяване на локални растения ", споделя представител на двойката, потърсен за коментар от списание PEOPLE.

Имотът с повърхност 1400 акра е заобиколен от 6-метрова каменна стена и съгласно локалните поданици е обгърнат в тайнственост още от основаването си.

Стотици служащи влизат и излизат с камиони и им е неразрешено да споделят каквато и да е информация за плановете, по които работят, да вършат фотоси или даже да поддържат връзка с други екипи на обекта в сходство със строги съглашения за неразкриване на информация.

Според няколко души, с които изданието беседва при изискване за анонимност, чиновници са били уволнявани за нарушаване на някоя от тези клаузи.

По сведения на поданици на Кауаи, където се намира комплексът, охранители патрулират на територията на парцела, в това число и на прилежащия плаж.

Спокойствието на Марк Зукърбърг и фамилията му е подсигурено и от 20 камери единствено на една от наличните здания.

Твърди се, че доста от вратите ще бъдат звукоизолирани. Няколко от тях са разказани като " слепи порти " - скрити входни точки, които не се разграничават от близките стени.

Противоречивият комплекс стана част от по-големия спор за милиардерите, изкупуващи земя на Хаваите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР