Разширяването на израелския суверенитет над части от Западния бряг не

...
Разширяването на израелския суверенитет над части от Западния бряг не
Коментари Харесай

Израел: Анексия на Западния бряг в близките дни няма да има

Разширяването на израелския суверенитет над елементи от Западния бряг не е планувано за идващите дни, съобщи израелският външен министър Габи Ашкенази в изявление за Радио Кан, представено от БГНЕС.
" Това не е в дневния ред за днешния ден или на следващия ден ", сподели той в отговор на журналистически въпрос.
" Мога да кажа, че Министерството на външните работи изготвя дипломатически оценки, а Министерството на защитата претегля рисковете за сигурността. Това ще има съществени последствия ", добави министърът.
Израелският външен министър акцентира също, че израелските проекти се разискват с повече от 30 външни министри, най-вече от страни от Европейски Съюз. Според Ашкенази доста от тях възразяват против концепцията за анексиране от Израел на Западния бряг.
" Ще вземем това поради при вземането на решения ", сподели Ашкенази.
По-рано министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че разпространяването на израелския суверенитет в елементи от Западния бряг ще се случи през юли и няма желание да трансформира тази дата.
Мирният проект на Белия дом, показан от Съединени американски щати на 28 януари, признава Йерусалим за единната и неделима столица на Израел, отваря опцията Израел да анексира палестинските територии на Западния бряг и да разшири суверенитета си до долината на Йордания, а също по този начин предлага основаването на демилитаризирана палестинска страна, лишена от надзор над нейните граници и въздушно пространство. Като бъдеща столица на Палестина проектът предлага село Абу Дис в източните покрайнини на Йерусалим.
Палестинците и редица арабски страни не одобряват този проект, защото съгласно тях той лишава палестинците от правото на територии, планувани в резолюциите на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР