Разширението на линия 3 на Софийското метро и нови метро

...
Разширението на линия 3 на Софийското метро и нови метро
Коментари Харесай

Със средства от еврофондовете ще финансират разширението на софийското метро и обхода на Бургас

Разширението на линия 3 на Софийското метро и нови метро влакове, обходният път на Бургас, удълбочаване в пристанище Бургас и рационализация на инфраструктурата на Фериботен комплекс - Варна. Това са плановете, които ще бъдат финансирани от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 - 2020 година до края на 2023 година, когато изтича срокът за допустимост на разноските по оперативната стратегия.

Правителството утвърди промени в програмата, които разрешават да се пренасочат средства от утвърдените към този момент планове, които няма да бъдат осъществени напълно до края на актуалната година. Неизпълнените действия ще бъдат финансирани от Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година, с цел да се подсигурява цялостното довеждане докрай на плановете.

Със средства от ОПТТИ 2014-2020 до края на 2023 година ще бъдат осъществени действия по разширението на линия 3 от метрото в София, сектор „ ул. Шипка - кв. Гео Милев - ж.к. Слатина - Зала Арена Армеец/Тех Парк София - бул. Цариградско шосе “. Ще бъде финансиран и планът за създаване на обходния път на Бургас от Автомагистрала „ Тракия “ към летището край града. Предвижда се също да бъде осъществено драгиране на територията на пристанище Бургас, както и рехабилитация на инфраструктурата на Фериботен комплекс - Варна.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР