Разрешението на ЕК за ковид отстъпката изтича преди юни Това

...
Разрешението на ЕК за ковид отстъпката изтича преди юни Това
Коментари Харесай

Сянката на плажа ще е скъпа това лято, няма да има левче за чадър

Разрешението на Европейска комисия за коронавирус отстъпката изтича преди юни
Това лято няма по какъв начин да има отстъпки от концесионните и наемните контракти за черноморските плажове както през последните две години, затова няма и да има евтини чадъри и шезлонги, се разбра през вчерашния ден.

“Разрешението на Европейската комисия за тази държавна помощ важи до началото на 6-ия месец на тази година и нямаме съображение да желаеме неговото удължение. То беше обвързвано с пандемията и с опцията при намалелия внезапно поток от туристи да се понижат цените на плажните такъми ”, изясни пред “24 часа ” министърът на туризма Христо Проданов.

В продължение на две лета на концесионерите и наемателите бе дадена опцията да заплащат на страната с до 50% по-ниски такси и наеми, а против това да понижат цените за плажните такъми със същия %.

Цените, на които те оферират тези услуги, са записани в договорите им и по принцип варират сред 5 и 15 лв., като най-скъпи са по огромните и известни плажове - Златни пясъци, Слънчев бряг, Равда, Несебър, Созопол и други

Според информация на туристическото министерство от 2021 година към половината от концесионерите се възползваха от тази опция, като 11 черноморски плажа направиха спомагателен жест и наемането на чадър при тях струваше по 1 лев дневно. Тази процедура обаче явно ще се приключи това лято.

В момента в министерството текат процедури за отдаване чартърен на 27 плажни линии за интервал от 5 години. Договорите с предходните им наематели към този момент са изтекли. Търговете са с скрито наддаване, като 10 от тях към този момент са минали и плажовете имат нови наематели. Става дума за линии в Равда, Несебър, Балчик, Несебър, Бяла, Поморие, Черноморец и други места. Никой от тези търгове не е за огромен и централен плаж, а за обособени линии в тези обитаеми места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР