Разрастващите се случаи на коронавирус в Европа ще доведат до

...
Разрастващите се случаи на коронавирус в Европа ще доведат до
Коментари Харесай

Франция минава към пълна карантина, Германия затяга ограниченията


Разрастващите се случаи на ковид в Европа ще доведат до стягане на рестриктивните мерки и от ден на ден страни обмислят връщане на общата карантина.

Франция, където са в действие едни от най-строгите ограничавания на остарелия континент, възнамерява да вкара едномесечна национална карантина в опит да ограничи разпространениетона ковид, заяви телевизия Бе Еф Ем. Очаква се карантината да влезе в действие от среднощ. Днес президентът Еманюел Макрон ще излезе с телевизионно послание.

Според медиите, плануваната карантина ще бъде " по-гъвкава " в съпоставяне със строгите ограничавания през март. Вчера Франция заяви за над 26 000 новозаразени, само че ден по-рано беше подложен връх от 52 000 случаяза едно денонощие.

Германия също обмисля стягане на ограниченията. Днес канцлерът Ангела Меркел ще заседава с министър председателите на федералните провинции и ще обсъдят стягане на ограниченията от 3 ноември. Това ще включва затваряне на всички заведения за хранене, гостилници, питейни заведения,дискотеки. Ще се разрешава доставката на храна единствено по домовете. Вътрешният туризъм ще бъде блокиран, хотелите няма да настаняват немски жители, ще се предложи да не се пътува на посетители на родственици, ще се забранят огромните събирания на хора - както публични, по този начин и частни. Ще бъдат закрити спортните уреди, увеселителните паркове, кината, изложбените зали. Засега детските градини и учебните заведения остават отворени.

Във Англия работи правилото на така наречен локална карантина. От на следващия ден Нотингам минава към най-високата степен на тази мярта, най-вероятно такава ще бъде наложена и в Западен Йоркшър. Повече от 8 милиона души в Англия, най-вече на север, ще бъдат в карантина трета степен до края на седмицата. В Шотландия тук-там също се чака да бъдат засилени рестриктивните мерки. На този декор в Шотландия е прибавен друг метод - от понеделник в доста региони пъбовете и заведенията за хранене ще могат още веднъж да сервират алкохол вътре в самите пространства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР