Разработен е механизъм, чрез който ще бъдат осигурени девет милиона

...
Разработен е механизъм, чрез който ще бъдат осигурени девет милиона
Коментари Харесай

Кабинетът и синдикатите се разбраха за заплатите на част от медицинските специалисти

Разработен е механизъм, посредством който ще бъдат обезпечени девет милиона лв. за здравните служащи, чието заплащане не е достигнало 900 лева, разгласи през днешния ден президентът на КНСБ Пламен Димитров след диалози с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, заяви " Нова телевизия ".

Става въпрос главно за работещи в учебното и детското опазване на здравето. Повишаването на заплатите ще стане посредством разработвате на допълващи стандарти за всяка община.

Димитров сподели, че ще се приготвят и промени в наредбата, която дефинира на какъв брой деца в едно учебно заведение и детска градина, се поставя здравен експерт. Той даде образец, че в този момент в учебно заведение за здравен кабинет трябват 800 деца и добави, че това число, в случай че е било настоящо преди години, към този момент не е.

Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа " съобщи, че през днешния ден е било реализирано единодушие, Министерски съвет да внесе незабавно свое предложение в Националния съвет за тристранно съдействие за смяна в наредбата за структурата и организацията на работната заплата в частта за доплащането на нощния труд. Предложението е то да зависи от размера на минималната работна заплата, като по този начин няма да се постанова всяка година да се прави предоговаряне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР