Разработчиците обещават, че мобилните устройства ще могат да работят в

...
Разработчиците обещават, че мобилните устройства ще могат да работят в
Коментари Харесай

Компанията Efficient създаде процесор с „изключително ниска консумация на енергия“: енергийната му ефективност е 100 пъти по-висока от тази на съвременните процесори

Разработчиците дават обещание, че мобилните устройства ще могат да работят в продължение на седмици с едно зареждане.

Младата компания Efficient показа компютърен процесор, за който се твърди, че е 100 пъти по-ефективен от актуалните процесори във връзка с потреблението на сила. Това необикновено число е реализирано посредством създаване на лична процесорна архитектура и софтуерен стек.

Според разработчиците съществуващите на пазара потребителски процесори са универсални и изразходват огромно количество сила (> 99%). Предимно за незначителните прехвърляния на данните във вътрешната конструкция и осъществяването на избрани команди. За да подобрят продуктивността на такива процесори, производителите интегрират в тях енергоемки оптимизации. В резултат на тези оптимизации се стига до бързо изтощение на батерията, което постанова на потребителите много постоянно да вземат в ръцете си зарядните устройства.

Архитектурата Fabric на Efficient се разграничава от съществуващите архитектури по метода си към изчисленията с общо предопределение. Тя не съдържа огромен брой „ ненужни “ стъпки, които изразходват огромно количество сила. По този метод, както изясняват създателите на създаването, мобилните устройства ще могат да работят без презареждане в продължение на няколко седмици. А новият процесор ще бъде подготвен да прави по-сложен разбор на получените данни. Например, той ще бъде потребен в смарт часовниците, които регистрират физиологичните данни на потребителя. Използването на процесор с архитектура Fabric ще разреши да се дава повече информация за здравословното положение на индивида въз основа на информацията от вградените датчици, в сравнение с наличните сега смарт часовници.

Засега няма детайлности за архитектурата Fabric и вероятно тя се смята за фирмена загадка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР