Разработчиците на Meta Platforms обявиха появата на актуализиран видеоплейър в

...
Разработчиците на Meta Platforms обявиха появата на актуализиран видеоплейър в
Коментари Харесай

В мобилните версии на Facebook ще се появи нов видеоплейър

Разработчиците на Meta Platforms оповестиха появяването на обновен видеоплейър в мобилните приложения на Фейсбук. С негова помощ потребителите на обществената мрежа ще могат по-удобно да гледат отвесни видеоклипове, сходни на оповестените в TikTok или Reels.

По подразбиране новият плейър ще възпроизвежда наличие от Reels, Фейсбук Live и дълги видеоклипове в портретен режим на цялостен екран. В началния стадий на разпространяването на това изобретение плейърът ще бъде наличен за потребителите на iOS версията на приложението Фейсбук в Съединени американски щати и Канада. Пускането на функционалността се чака през идващите няколко месеца.

Преди това Фейсбук употребява разнообразни формати при възпроизвеждане на видеоклиповете. Например потребителите могат да гледат дълги видеоклипове в портретна ориентировка, до момента в който някои клипове се възпроизвеждат непосредствено във Фейсбук емисията.

Новият плейър автоматизирано ще се ориентира към отвесните видеоклипове, само че също по този начин ще ви разреши да възпроизвеждате и множеството хоризонтални видеа в портретна ориентировка. Достатъчно е просто да завъртите телефона, с цел да стартира възпроизвеждането на наличието в режим на портретно позициониране.

Трябва също по този начин да отбележим, че новият плейър на Фейсбук е претърпял и някои образни промени. В долната част на плейъра се е появил плъзгач, с който можете бързо да превключвате към гледане на разнообразни фрагменти от видеото. Новите контроли също ще ви разрешат да поставите на пауза възпроизвеждането и да се върнете към предходни гледани фрагменти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР