Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое

...
Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое
Коментари Харесай

Гълъб Донев тропа по масата: Доверието, с което си тръгна служебният кабинет, е и остава недостижимо!

„ Разпространените от Министерския съвет изказвания, че служебните държавни управления под мое управление са “отстранили ” над 13 хиляди чиновници са погрешни и манипулативни “, това съобщи някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев в публична позиция, която се популяризира от пресцентъра на президентството.
В понеделник от пресцентъра на Министерския съвет разпостраниха информация, че 13 211 души са били освободени от работа в администрацията на министерствата при ръководството на двата служебни кабинета с министър председател Гълъб Донев, които президентът Румен Радев назначи.
Донев беше длъжностен министър председател от 2 август 2022 година до 6 юни 2023 година
По думите му всяка справедлива информация за придвижването на чиновниците в администрацията следва да съдържа основанията за преустановяване на правните отношения.
Бившият длъжностен министър председател твърди, че справката на Министерски съвет не дава отговор на истината и включва всички чиновници, които са напуснали по свое предпочитание, преместили са се в други администрации, пенсионирали са се или са били назначени краткотрайно на цивилен контракт, който е изминал.
„ Нещо повече – включени са и държавните сдружения, както и членовете на политическите кабинети, които естествено си потеглят с всяко държавно управление “, разяснява Донев.
„ Управленското изтощение тласка държавното управление Денков в неверна посока. Протестиращите земеделци не са “терористи ”, енергетиците не са хора, “които стачкуват против себе си ”, а в служебните държавни управления никой не е “подписвал с кръв ” да гони хора от администрацията, както се настояваше на едно партийно съвещание.
Напротив, работихме единствено и само да преведем страната през рецесиите, в които ръководещите тогава я вкараха и изоставиха. И успяхме. Видно бе по цените на горивата, по енергийната диверсификация, по квалифицираните закони, по преодоляването на растежа на цените, по прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция и така нататък Не инцидентно равнището на доверие, с което си потегли служебният кабинет, е и остава недостижимо за настоящия “, „, се споделя още в позицията на някогашния длъжностен министър председател.
Според Гълъб Донев в българската политика операциите са от дълго време употребен способ.
„ Но когато се популяризира публично от най-високо равнище – от министър-председателя – то лъжата придобива статут на държавна политика “, счита той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР