Разпространението на мобилните устройства и услуги е стимул за много

...
Разпространението на мобилните устройства и услуги е стимул за много
Коментари Харесай

Използването на мобилните устройства расте, но не и бдителността на потребителите

Разпространението на мобилните устройства и услуги е тласък за доста хора да избират все по-често да правят дадени действия, които преди са вършели на десктоп компютрите си, на своите смарт телефони: онлайн банкиране, извършване на покупки, игра, бизнес, документна обработка, обществени мрежи и връзка. Според показан неотдавна отчет на Kaspersky Lab, въпреки и хората да разчитат все по-често на мобилните си устройства за осъществяването на всекидневните си действия, те се отнасят все по-безотговорно към застраховане на сигурността на тези устройства, предоверявайки им се.

Kaspersky Cybersecurity Index е проучване, извършено измежду 21 081 консуматори над 16 години от 32 страни по света. То се базира на анкета, извършена измежду тези консуматори и преглежда положението на заканите в Интернет през първата половина на актуалната година. Изследването показва, че от ден на ден хора доближават електронната си поща от смарт телефон, в сравнение с от десктопа или преносимия компютър си (59% за предходната година против 67% през настоящата). Онлайн извършването на покупки през мобилно устройство също бележи напредък – 41% през предходната година са декларирали, че пазарят онлайн точно през смарт телефона са, до момента в който 50% са потребителите, които са го правили през първата половина на тази година.

В същото време обаче, от ден на ден хора не пазят по какъвто и да е метод мобилните си устройства и не вземат ограничения за застраховане на тяхната сигурност, каквато обезпечават за обичайните си компютърни устройства. „ Независимо от възраст и специалност, фокусът на цифровото всекидневие на хората се измества от ден на ден към мобилните устройства – хората им доверят своите секрети, файлове, конфиденциална информация, пари и доста други неща. В същото време, киберпрестъпниците също трансформират своите тактики и все по-често нападат мобилните устройства. С това настава и потребността модерните смарт телефони и таблети да бъдат предпазени, както и компютрите ни. В допълнение към отбраната на своите устройства, хората е нужно да се грижат за другите, да оказват помощ на приятелите си и членовете на своите фамилии, с цел да практикуват сигурна интернет приложимост и да понижат рисковете, против които се изправят “, написа Андрей Мочола, началник на звено „ Потребителски бизнес “ в Kaspersky Lab.

А вие, защитавате ли и по какъв начин своите мобилни устройства? Доверявате ли им се задоволително за действия, като онлайн банкиране и извършване на покупки или предпочитате да употребявате за този вид действия своя преносим компютър или декстоп компютър? Може да споделите в коментарната секция под сегашния материал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР