Разпространението на коронавируса продължава по цял свят и редица страни

...
Разпространението на коронавируса продължава по цял свят и редица страни
Коментари Харесай

Някои европейски държави съобщават за връщане на мерките

 Разпространението на ковид продължава по целия свят и редица страни оповестяват за увеличение на случаите, както и връщането на редица ограничения, съобщи БНР. В международен мащаб доказаните случаи на инфектирани към този момент надминават 23 600 000, а над 813 000 са умрелите. 

Организация на обединените нации прикани за повече съдействие и съгласуваност сред страните членки, с цел да може да се ограничи въздействието на пандемията върху туризма.

Франция и Италия през последните дни записват най-голям брой инфектирани от месец май насам. Германия издаде предизвестие към жителите си да не посещават района на френската столица Париж и Лазурния бряг поради нарастване на броя на инфектираните с ковид. 

Испания оповестява, че обстановката може да наложи въвеждането на " фрапантни ограничения ". Например различ " ни места да се слагат под карантина или ограничение на свободата на напредване на популацията. В Каталуния районните управляващи ускориха ограниченията против вируса и не разрешиха да се събират повече от 10 души на едно място. Такава възбрана работи и в Мадрид. 

От понеделник учениците над 12 години в Шотландия стартират да носят маски в коридорите, учебните рейсове и зоните, където по принцип се получава скупчване на повече деца.

48-часова карантина е в действие в Ивицата Газа, след вписване на първите случаи.

Хонконг, Белгия и Нидерландия оповестяват и за единични към този момент случаи на наново заразяване с вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР