Разпределителката на националния ни волейболен отбор Лора Китипова и нейният

...
Разпределителката на националния ни волейболен отбор Лора Китипова и нейният
Коментари Харесай

Лора Китипова и Прометей отпаднаха от Шампионската лига, продължават за Купата на CEV

Разпределителката на националния ни волейболен тим Лора Китипова и нейният нов клуб Прометей (Камянске) отпаднаха в най-силния европейски клубен шампионат - Шампионската лига за дами, само че ще продължат присъединяване си във втория евротурнир за Купата на CEV.

Волейболистките на Прометей паднаха като посетители на различен украински тим - Химик (Южний), с в мач-реванш посред им от 1-ия прелиминарен кръг на шампионата, игран нощес пред към 350 фенове в зала " Олимп ". Втори арбитър на срещата пък бе българинът Константин Йовчев. Така след две победи с 3:1 и 3:0 гейма Химик продължава във втория кръг на ШЛ, където ще срещне мощния италиански отбор на Савино Дел Бене (Скандичи).

От друга страна Прометей ще продължи евроучастието си за Купата на CEV. Там на 1/16-финалите Китипова и компания ще играят с румънския КСМ (Търговище), който е воден от някогашният селекционер на България Драган Нешич и където от този сезон ще играят националките Гергана Димитрова и Мария Йорданова.

Лора Китипова не стартира като титулярка за своя тим, само че влезе в игра още в първия гейм и остана доникъде на втората част . Най-резултатна за Прометей стана Диана Мелюшкина с 15 точки (7 блока и 57% успеваемост в атака). За отбора на Химик Юлия Бойко осъществя 16 точки (44% успеваемост в офанзива и 53% положително посрещане) за успеха.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР