Разпоредил съм на фирмите да чистят само ако има снеговалеж

...
Разпоредил съм на фирмите да чистят само ако има снеговалеж
Коментари Харесай

Кметът на „Люлин“ от ПП-ДБ-СС няма да чисти снега, но ще си строи асансьор за 400 хиляди лева

„ Разпоредил съм на компаниите да чистят единствено в случай че има снеговалеж най-малко 15-20 см. Единствено тогава има смисъл да се чисти “. Това дава отговор кметът на регион „ Люлин “ от Политическа партия Георги Тодоров на жителите. Той без никакво терзание споделя по време на среща с жители, че персонално е разпоредил сняг да не се почивства на никое място, в случай че не е най-малко 15-20 см.  

Освен възмущението на люлинчани Тодоров получи и фотоси на ледените пързалки, в които са се трансформирали улиците на „ Люлин “, само че даже и това не трогна кмета на Политическа партия. По закон снегът наложително би трябвало да се чисти всекидневно по улици, булеварди и тротоари, без значение какъв брой тъкмо е наваляло. Дори покривката да е няколко милиметра, тя би трябвало да се изрине, а теренът да се опесъчи, безапелационни са специалисти по локално самоуправление.

„ Това с 20-те сантиментра несъмнено Борис Бонев му го е споделил. Момчето схваща от дължини и дебелини, и не приема по-къси атрибути. Само че тук сме се събрали да приказваме за здравето и живота на хората, а не за извратения кеф на новите ръководещи ”, побесня татко, чието дете е с гипсиран крайник поради падение и рухване по злокобно заледена люлинска улица.

Градоначалникът не се трогна и от фотосите с двуметрови преспи, които различен гражданин му показа, нито от роман на дама, принудена да гази през градинките, с цел да не се потроши на леда и да не стигне до „ Пирогов “, както се е случило с други 300 софиянци поради тоталната безсърдечност на кметовете от Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “.

Неспиращите изцепки на Георги Тодоров от „ Продължаваме промяната “ накараха хората с носталгия да си спомнят времето на някогашния кмет Милко Младенов, когато „ Люлин “ биеше по непорочност и подреденост доста централни квартали.

Гневът на люлинчани ескалира при новината, че Георги Тодоров от Политическа партия е решил да похарчи 400 хил.лв. за нов асансьор в постройката на общинската администрация, написа още lifezone.bg. Цената, която новият кмет на „ Люлин “ е заложил в бъдещите си разноски, е над четири пъти по-висока от естествената стойност на такова оборудване.

Присъстващи на срещата жители означиха, че в уеб страницата на Агенцията по публични поръчки може да се види, че за ремонт с аналогични параметри други общини заплащат не повече от 90 хил.лв. Дори асансьор в многоетажен блок в „ Люлин “ е коствал 70-80 хил.лв., побесня един от присъстващите.

„ Ако кметът Тодоров още един път покаже подобен гьонсуратлък към нашите болки и паники, хората ще се съберем и ще го изринем като ноемврийски сняг “, заканиха си група поданици на „ Люлин “.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР