Разпоредих да ми се подготви писмо за пълна публичност и

...
Разпоредих да ми се подготви писмо за пълна публичност и
Коментари Харесай

Ива Митева вика Борисов в парламента още утре

Разпоредих да ми се приготви писмо за цялостна гласност и бистрота в работата на Народното събрание. След малко ще го подпиша, а вие ще имате цялостен достъп до всички елементи в постройката на Народното събрание. Това увери публицистите в Народното събрание Ива Митева .
Заради противоепидемичните ограничения от началото на изключителното състояние през предходната година парламентарните кореспонденти нямаха опция да организират самостоятелни изявленията с депутати в коридорите на Народното събрание, а премествайки се в постройката на някогашния Партиен дом, представителите на медиите бяха ситуирани в зала на приземния етаж, без достъп до народните представители.
„ Не разбирам защо се пазиха от вас и защо беше това ограничаване и тази изолираност “, уточни Ива Митева за работата на предходния законодателен орган.
Днес се организира и първият председателски съвет, на който са разисквани редица въпроси, измежду които и провеждането на пленарно съвещание в петък. „ Ще внесем план Великденската почивка да бъде анулирана . Смятаме, че Народното събрание би трябвало да заседава, още повече, че става дума за два дни. Няма потребност Народното събрание да бъде в отмора, поради този дълъг интервал, в който Народното събрание не заседава “, означи ръководителят.
Сред взетите през днешния ден решения са и основаването на 3 комисии – по правни въпроси, по опазване на здравето и по бюджет и финанси.
 Коя е Ива Митева - ръководителят на 45-ото Народно заседание Коя е Ива Митева - ръководителят на 45-ото Народно заседание
Ива Митева Йорданова - Рупчева беше определена за ръководител на 45-тия парламент. Предложението пристигна от партията на Слави Трифонов " Има...
Ива Митева означи, че от „ ИТН “ още през днешния ден ще внесат законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс и изрази вяра да получат необятна поддръжка за тях. Те се отнасят до въвеждане на отдалечено гласоподаване по пощата за българите в чужбина и основаване на обособен изборен регион зад граница.
От „ Изправи се! Мутри вън! “ има и импортиран план на решение за чуване на Бойко Борисов в пленарната зала, обвързвано с Плана за възобновяване от рецесията, провокирана от COVID-19, посочи ръководителят.
Митева сподели, че към момента не се е чула с министър-председателя в оставка, само че това следва поради дневния ред на следващия ден.
Ива Митева акцентира още, че е влезнала в партия „ ИТН “ като специалист, без да е неин член и увери, че има цялостна независимост на деяние във връзка с своята експертиза. „ В момента, в който споделих словото, се отпуснах, почувствах с е в естествената естествена среда. Смятам, че дори по-добре ща става, а напрежението ще пада повече и повече “, съобщи още новоизбраният ръководител на Народното събрание за първия си работен ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР