Разпокъсана на четири части и в изумително лошо качество –

...
Разпокъсана на четири части и в изумително лошо качество –
Коментари Харесай

ГДБОП свали Диви и щастливи от пиратски сайт - slava.bg

Разпокъсана на четири елементи и в удивително неприятно качество – по този начин Яна Маринова, Александър Сано и режисьорът Мартин Макариев откриха последната си кинорожба „ Диви и щастливи “ в интернационален пиратски уебсайт. За това, че заглавието им се котира обезобразено и незаконно, те научават от собствен обожател и на собствен ред те алармират в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ".

"Попълнихме формуляри и стартира процедурата за свалянето на кино лентата от пиратския уебсайт. Много сме признателни на ГДБОП, че реагираха. „ Диви и щастливи “ е частен филм, ние сме вложили наши персонални средства, труд и гений. Това е все едно някой да влезе в дадена фабрика, да изнесе продукцията и да я раздаде гратис.

Дори не с цел да помогне на някого в потребност, а тъй като няма какво друго да прави “, изясни пред „ Монитор “ Яна Маринова, която, като се изключи че се разписва в една от основните функции, е и продуцент на кино лентата.

Зад позиционирането на „ Диви и щастливи “ в торент тракера стои българин, чиято адресна регистрация е точно във Франция. В уеб страницата заглавието е било налично за незаконен даунлоуд в продължение на 20 дни, като в същото време 700 индивида са се възползвали от пиратското копие. „ Не твърдим, че художествено филмът е най-хубавият, само че методът на снимане, историята, екипът – сме българи. Имаме двама интернационалните артисти – Базил Айденбенц, който имаше неприятната орис нашите героини да го отвлекат, и Бен Крос, който има особено присъединяване. Въпреки това сме създали развлекателен филм, който е със международно качество – всички ние сме канени и сме взели участие в американски продукции и пренесохме това ноу-хау в „ Диви и щастливи “.

Но с цел да можем да продължим да вършим филми, хората би трябвало да гледат легално. И не в качество, което смазва хубостта на фрагментите, снимани из другите краища на България “, прецизира Маринова.

„ Диви и щастливи “ може да бъде гледан законно онлайн в платформата на Neterra от разнообразни краища на света, като към този момент провокира огромен интерес даже в далечни страни като Австралия, Нова Зеландия и остров Гуам край Филипините. У нас продукцията може да бъде „ наета “ за интервал от 48 часа против 5 лева и закупена за 11 лева Актрисата признава, че екипът е бил внимателен по отношение на стартирането на кино лентата за територията на България точно заради опасения за пиратство. „ Оказа се обаче, че хората в България в действителност почитат киното ни, а изненадата пристигна от ненадейно място като Франция “, добавя екранната Боряна. И насочва молба към всеки фен на родната кино продукция да алармира, когато види, че обещано заглавие се популяризира в торент тракерите.

Междувременно, макар че пандемията натисна „ пауза “ както върху турнето на кино лентата в Съединени американски щати и Канада, по този начин и върху излъчването му на огромен екран в България, Маринова и компания имат предпочитание още веднъж да върнат „ Диви и щастливи “ в киносалоните след преодоляването на рецесията. „ Имаме запитвания към този момент от трите огромни киносалони, тъй че е доста допустимо това да се случи “, разяснява още Маринова.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР