Разпасал се чиновник от умнокрасивитета върти 3 млрд. лева за

...
Разпасал се чиновник от умнокрасивитета върти 3 млрд. лева за
Коментари Харесай

Скандално в Narod.bg: Умно-красив чиновник върти 3 млрд. за влакове зад гърба на Георги Гвоздейков, ето го Виктор Чаушев

Разпасал се служител от умнокрасивитета върти 3 милиарда лв. за БДЖ зад тила на министъра на превоза Георги Гвоздейков и макар потвърдени специалисти по железопътен превоз, разкри пред Narod.bg източник от Министерството на превоза и известията (МТС).

Въпреки, че заема поста към този момент съвсем 6 месеца, министър Георги Гвоздейков продължава да бъде непряк наблюдаващ на протичащото се в железопътния бранш. Не стопират обществените му изяви, в които той се показва безусловно като редови пасажер, а не като глава на министерството, принципал на БДЖ. В коридорите на МТС пък се разясняват пословичните му боязън и отвод от вдишване на най-малка отговорност при взимане на решения.

Верен на правилата си „ покорна главица, сабя не я сече “, министър Гвоздейков сътвори необикновен скандал с дълго чаканите процедури за замяна на железопътния състав на БДЖ. Ако БДЖ изобщо му е приоритет, или се интересува повече за облагите на частните оператори, на които услужливо необятно отвори вратата след „ пропуща “ да изиска отсрочване либерализацията на пазара на ЖП услугите.

Предвидените повече от 3 милиарда лв. по Плана за възобновяване и резистентност на Европейски Съюз чакат да бъдат изхарчени към този момент съвсем 2 години. За задачата по времето на партийния му приятел министър Николай Събев в МТС се образуват комисии за правене на процедурите до закупуване на електрически мотриси, пуш-пул влакове и маневрени локомотиви.

Реклама

 Като същински представител на умнокрасивитета нежният Виктор е с украинското знаме на профилната си фотография във фейсбук

Водещ във всяка една от комисиите е представящият се за специалист Виктор Чаушев – странна симбиоза сред „ Спаси София “, „ Да България “ и „ Продължаваме промяната “. Само можем да допускаме какво свързва трите обединения тъкмо в този 36-годишен „ специалист “ с нежна визия.

За времето, в което е водещ член на комисиите, Чаушев освен постанова мнението си, само че и намерено пренебрегва предложенията на водещи специалисти в ЖП превоза в България.

Резултатите са забележими – недоволства на международни производители, голям брой тъжби и прекъснати процедури! Какво обаче държи свещената крава Виктор Чаушев на непоклатимата позиция при трима министри на МТС?!? Защо не е освободен макар забележимото бламиране на работата му, е въпрос, чийто отговор евентуално се крие в специфичните му връзки с приятелския кръг на министър Асен Василев. Приятелство обаче, което води към цялостно оттегляне от националния интерес с явен корупционен привкус.

ОЧАКВАЙТЕ въпроси за БДЖ и разпасалия се умно-красив Виктор Чаушев до Европейската прокуратура единствено в Narod.bg

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР