Разобличени са поредните лъжи на Асен Василев. Двамата с Кирил

...
Разобличени са поредните лъжи на Асен Василев. Двамата с Кирил
Коментари Харесай

Разобличени са поредните лъжи на Асен Василев: Какво каза Сметната палата за Чаталджагейт?

Разобличени са следващите неистини на Асен Василев. Двамата с Кирил Петков може и да не дадоха отговор на въпроси по отношение на Чаталджагейт и наема, който заплащат. Те се оправдаваха с с аргумента, че „ цялата информация е налична в Сметната палата и всичко е транспарантно! “

Оказва се, че не е тъкмо по този начин – в обществената информация на Сметната палата няма данни за размера на наема на партийния офис на улица ‘Чаталджа “

Сметната палатата обаче дават одитен Доклад за финансите и имуществото на Политическа партия (и на всички останали партии). В него липса тази информация, само че се съдържа друга, не по-малко забавна и значима.

Оказва се, че от Политическа партия не са отчели и лев лични доходи от членски вноски на своите членове! Партията се устоя единствено от дарения и държавна дотация (около един милион лв. за 2022г.).

Дори водачите не са дарили нито стотинка на личната си партия!

Вместо това, с парите на донорите и данъкоплатците са плащали на „ някогашната компания “ на Асен Василев за офиса на „ Чаталджа “.

При правенето на одитния отчет от СП са направили инспекция и на съответния контракт за наем, както и дали са осъществявани действителни заплащания, дали са регистрирани с фактури и тн. Това значи, че СП знае и разполага с информация за размера на наема. Но макар категорично постановеното решение за цялостен достъп и категорично поисканата съответна информация такава не ни се дава.

От Доклада на СП излиза наяве и че Политическа партия работят, като Движение за права и свободи, Възраждане, или ГЕРБ да вземем за пример. Те задължават депутатите си да превеждат спомагателните средства за активност (безотчетните пари за сътрудници, изследвания, преводи и тн.) по сметка на Партията.

С тази сметка се разпорежда един единствен човек

Така депутатите биват поставяни под надзор. А в случай че някой желае да развива някаква независима активност, то би трябвало да върви и да се моли в партията да му върнат парите или най-малко част от тях, с цел да си заплати за някакво изследване да вземем за пример или с цел да си наеме специалист за правенето на някой законопроект.

След приемането на тази информация от БОЕЦ се заканиха, че ще съдят и осъдим Сметната палата за този в действителност отвод и ще стигнем до истината.

Източник: БОЕЦ
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР