Разнопосочна информация за това какво се случва на източния фронт

...
Разнопосочна информация за това какво се случва на източния фронт
Коментари Харесай

Русия твърди, че е превзела още едно селище до възловия град Бахмут

Разнопосочна информация за това какво се случва на източния фронт в Украйна. Руските сили оповестиха, че са постигнали значими победи и са навлезли с още няколко километра във вътрешността в страната. Киев от своя страна пък съобщи, че е отблъснал врага на няколко места по фронтовата линия. Едно обаче е несъмнено – не престават яростните боеве за Бахмут. Битката за града продължава месеци, само че към момента Бахмут е украински.

Според управляващите в Киев, съветските сили са бомбардирали 16 села към града, а инфраструктурата в самия Бахмут е мощно развалена от следващата вълна на обстрели. Святогорск е на 80 км от Бахмут

„ Руснаците пристигнаха, а никой не ги е викал. Сега всички къщи са разрушени. Това не трябва да се случва през 21 век. Съседите ми бяха убити. Мой съученик също – от бомби “, споделя Валерий.

Междувременно, съветското министерство на защитата заяви, че силите на Москва са завладяли селището Красна гора северно от Бахмут – стратегически град в епицентъра на боевете в Източна Украйна през последните месеци.

„ В Донецкото направление доброволците от щурмовите отряди, с огнева поддръжка от ракетните войски и артилерията на южната група войски, освободиха селището Красна гора “, съобщи на ежедневния си брифинг представителят на военното министерство Игор Конашенков, представен от Асошиейтед Прес (AP).

Конашенков съобщи, че загубите на украинската страна „ възлизат на над 150 украински военнослужещи, четири бойни бронирани машини, шест пикапа и две гаубици Д-30 “.

В петък Русия стартира 14-ия кръг от масирани удари по украински енергийни уреди и друга жизненоважна инфраструктура. В източните, западните и южните райони бяха ударени инфраструктурни уреди с високо напрежение, което докара до спиране на електрозахранването в някои региони.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР