Размяната на затворници срещу заложници е винаги непропорционално. Ако се

...
Размяната на затворници срещу заложници е винаги непропорционално. Ако се
Коментари Харесай

Керемедчиев: В момента Хамас се опитва да изтъргува израелските заложници срещу време, защото вече не й трябват

Размяната на пандизчии против заложници е постоянно непропорционално. Ако се върнем обратно във времето, когато имаше един покорен израелски боец, тогава имаше над 150 палестински затворциници освободени. Т.е. в никакъв случай не е по равно. Но тук не е в основата размяната на заложници против пандизчии. Спирането на огъня за тези две страни е доста значимо, тъй като Израел не желае да спре тази своя интервенция, защото тя е в своя пик и в случай че спре бойците на Хамас може да се прегрупират. Освен това Израел се тормози, че като се отварят филантропични коридори през Египет здравната помощ може да отиде при бойците от Хамас.  

Това разяснява пред бТВ Милен Керемедчиев. 

Така че това помирение е реализирано с голямо изпитание от страна на Съединени американски щати и съществено финансиране от Катар, разяснява той.

В момента на Хамас израелските заложници повече не им трябват. Те свършиха тази мръсна работа, която му трябваше. Сега светът по-скоро е съпричастен с жертвите, които са дали палестинците и заложниците в действителност са черната точка в цялостната акция на Хамас и на палестинската автономност. Така че те ще се пробват да изтъргуват колкото може повече заложници за повече време за помирение, само че Израел мъчно ще се съгласи на това, разяснява той.

Според мен примирията оттук-нататък ще са по ден - два, само че военните дейности в Ивицата Газа ще продължат месеци наред, уточни той.

Според мен незабавно щом свърши примирието Израел ще нападна, тъй като нейната цел е да почисти Ивицата Газа от Хамас. Н отази цел не е реалистична, тъй като организацията към този момент 17 години управлява Газа. Дори Хамас да се отслаби, на нейно място ще възникне друга организация, която може да се окаже още по-жестока, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР