Размяна на реплики между Кирил Петков и ДПС в рамките

...
Размяна на реплики между Кирил Петков и ДПС в рамките
Коментари Харесай

ДПС: Страхопочитаеми министър-председател Петков, бързате да платите 166 милиона лева, за да заобиколите ЕК

Размяна на реплики сред Кирил Петков и Движение за права и свободи в границите на парламентарния надзор. Движението разгласи, че министър-председателят непозволено е подписал контракт за модернизацията на жп линията Волуяк-Драгоман, която вместо с европари ще бъде осъвременена със средства на данъкоплатците. „ Дойде време да подкрепите гръмките си думи с дейности ”, сподели депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов, като напомни на премиера, че той е пристигнал на власт с гръмките изречения за битка с корупцията. Проблемъ, съгласно Анастасов е, че подписването е станало преди полученото утвърждение от Европейската комисия.

„ На какво съображение Министерски съвет е разпоредил подписването на този контракт, откакто Европейска комисия към момента не е одобрил този контракт? Ще предприемете ли дейности за прекъсване на този контракт и в какъв период, откакто подписването е осъществено в несъгласие със закона? И апелирам ви господин министър председател за доста съответни отговори, а не да си приказваме за времето в Манитоба “, настоя Анастасов.

Петков съобщи, че тази линия е от национално значение и затова е приоритет. Той призна, че при отрицание на парите от Европейска комисия, тогава те ще бъдат поети от НКЖИ и Министерски съвет. Обеща, че щяло да има доста деликатно следене на тези планове за цялостното им и качествено осъществяване. „ Мога да подсигурявам, че всичко е в границите на закона. Промяната в действителност е пристигнала “, сподели в умозаключение министър председателят.

Атанасов не остава удовлетворен от отговора и по-точно, че не е съответен: „ Страхопочитаеми министър-председател Петков, изговорихте доста обстоятелства, които ненапълно са правилни. Но отново не отговорихте на въпросите. Има процедура, вие занякъде бързате да платите 166 милиона лв., с цел да заобиколите Европейска комисия. Дали бързате за влака Волуяк-Драгоман занапред ще забележим “, сподели Анастасов.

Той съобщи, че Петков не е доста наясно със законите и по какъв начин работи Европейска комисия, вместо това прави внушения и хвърля тиня по Движение за права и свободи.

„ Когато вие хвърляте тиня по Пеевски, вие вършиме това, което твърдите, че вършат другите ”, добави Анастасов.

Петков от своя страна съобщи: „ Движение за права и свободи се е фокусирало единствено върху отбрана на своя народен представител Делян Пеевски. Фокусирайте се и върху други въпроси с изключение на неговата цялостна и цялостна отбрана. Българското население знае за какво го вършиме ”.

На това Анастасов отговори: „ Няма да спрем да ви занимаваме с битката с корупцията, която взе да ви убива както тези чепици от фотографията. Всеки почтен, който е наклеветен, ще бъде защитаван, в това може да ви уверим “./Tribune
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР