Размяна на остри реплики между лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

...
Размяна на остри реплики между лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Коментари Харесай

Престрелки между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Борисов и Петков си размениха остри реплики

Размяна на остри реплики сред водачите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в Народното събрание. Причините - разнопосочното гласоподаване на антикорупционния закон и проваленото чуване на правосъдния министър в отрасловата комисия през вчерашния ден, 21 април.

Последва предизвестие от Кирил Петков, че този парламент няма да има дългоденствие, в случай че ГЕРБ продължава с плаващите болшинства. В отговор Бойко Борисов съобщи, че умеенето да управляваш е да правиш болшинства. По думите му от ГЕРБ-СДС няма да вземат участие в сглобките на ПП-ДБ, защото нямат ангажимент към тях.

Бойко Борисов отговори на Петков, като прикани от ПП-ДБ да се успокоят. Той посочи, че ненавижда такива съпоставения, визирайки смокиновия лист.

Кирил Петков насочи рецензия към ГЕРБзаради това, че не са подкрепили антикорупционния закон на ПП-ДБ. А Борисов отговори, че нямало по какъв начин, тъй като този на ГЕРБ-СДС бил по-добър. Той посочи, че първата мощ е поела ангажимент единствено за поддръжката за държавно управление.

Последва и реакция от останалите партии. Според ръководителя на „ Възраждане “ Костадин Костадинов политическата рецесия в страната се задълбочава, като посочи, че още първоначално от партията са споделили, че този кабинет няма да е постоянен.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира плаващите болшинства като рискови за страната. По думите ѝ същинската коалиция, която ръководи страната е сред ГЕРБ-СДС, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР