Независимо дали става дума за здравословни причини, за хуманно отношение

...
Независимо дали става дума за здравословни причини, за хуманно отношение
Коментари Харесай

Леща, картофи и фъстъци: Ето кои са подходящите протеини за вегетарианците

Независимо дали става дума за здравословни аргументи, за хуманно отношение към животните или за религиозни съображения, от ден на ден хора избират да съблюдават веганска или вегетарианска диета. През 2016 година Академията по хранене и диететика изрази позицията, че деликатно плануваната веганска или вегетарианска диета може да обезпечи всички хранителни субстанции, от които се нуждаем, с цел да живеем здравословно. Но за веганите и вегетарианците значима част от това обмисляне е да измислят по какъв начин да употребяват съответно количество протеини.

Ако обмисляте да преминете на веганска или вегетарианска диета, ето някои хрумвания по какъв начин да задоволите дневните потребности от протеини. Някои от изброените храни са пълноценни протеини, което значи, че съдържат задоволителни количества от всичките девет аминокиселини, от които се нуждае човешкото тяло. Други изброени артикули са непълноценни протеини, което акцентира нуждата от уравновесено хранене.
Семена от чиа
Този пълностоен източник на протеини съдържа към 2 година протеини в една супена лъжица. Семената от чиа също са превъзходен източник на фибри, тъй че за какво да не добавите една порция към смутито си или да поръсите с тях зърнената си закуска?
Тофу
Този повсеместен соев артикул съдържа към 10 година протеини в ½ чаша. То може да се употребява като сурогат на месото във всяко ядене.
Леща
Тази чудесна бобова просвета съдържа към 9 година протеини в ½ чаша, когато е сварена. Всички сортове леща са също по този начин отличен източник на фибри и съществени хранителни субстанции.
Нахут
Когато е приготвен, нахутът съдържа към 7 година протеини в ½ чаша. Той е доста универсална съставна част и може да се прибавя към къри и задушени ястия или да се пече независимо като вкусна закуска.
Фъстъци
Фъстъците съдържат към 21 г протеини в ½ чаша. Те съдържат и доста естествени мазнини, както и фъстъченото масло.
Картофи
Голям печен картоф съдържа към 8 г протеини. Освен картофите са богати на калий и витамин С. Печеният картоф може да бъде съвършената гарнитура или да се изпълни с други зеленчуци като отлично главно ядене.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР