Размразяване на пиле на стайна температура, вземане на твърде горещ

...
Размразяване на пиле на стайна температура, вземане на твърде горещ
Коментари Харесай

11 ежедневни навика, които са тотално погрешни

Размразяване на пиле на стайна температура, взимане на прекомерно парещ душ или задържане на кихавици - някои от нас минават през дните си на автопилот. 

Ежедневните ни дейности са изпълнени с дребни ритуали и привички, които (според нас) ни карат да се усещаме по-комфортно, само че в действителност са нездравословни.

От Bright Side считат, че е извънредно време да забавим и проучваме ежедневните си дейности, написа profit.bg. 

Вижте къде бъркате в рутината си: 

1. Размразявате хранителни артикули при стайна температура или под гореща вода

Когато бързате, просто взимате пакет замразено месо от фризера и го поставяте под гореща вода, тъй че да се размрази бързо. Този способ не е безвреден, тъкмо както и да оставяте месото да се размразява на стайна температура през целия ден, до момента в който сте на работа. 

Щом температурата на месото се увеличи над 10° C, всички бактерии, които са били в него преди заледяване, стартират още веднъж да се развъждат.

Какво да извършите:
Размразявайте продуктите в хладилника. Това ще отнеме повече време (например за кг смляно говеждо месо или обезкостени пилешки гърди ще ви е нужен цялостен ден), тъй че готвенето би трябвало да се възнамерява авансово.Използвайте студена вода. Уверете се, че месото е в добре затворен плик, преди да го потопите в студена вода и я сменяйте на всеки 30 минути.Използвайте микровълнова фурна. Тук би трябвало да сте деликатни, защото някои елементи от месото могат да се затоплят и да стартират да се готвят. След процеса на топене незабавно пригответе месото.
2. Взирате се в телефона си с часове

Телефоните са най-популярните електронни устройства и методът, по който боравим с тях, въздейства непосредствено върху здравето ни. Ако прекомерно дълго се взирате в телефона си, с изключение на всички останали вреди, е допустимо да се сдобиете и с по този начин наречения " текстови врат ". 

Позицияна на взиране в телефона въобще не е подобаваща за врата ви и може да докара до вдървеност, болежка, мускулна уязвимост и главоболие.

Какво да извършите:
Дръжте устройството на равнището на очите.Вземете си отмора от телефона и опънете врата си.Поддържайте добра стойка.
3. Не употребявате студена вода в края на душа си

Дори в случай че студеният душ не ви се коства прелестен, тази процедура носи доста изгоди за здравето. Редуването на топла и студена вода ще ви помогне да подобрите кръвообращението, лимфния поток, да подсилите имунната си система, да подобрите положението на кожата си и даже да освободите напрежението и да стимулирате загубата на тегло. 

Само 10-30 секунди си заслужават напъните поради невероятните резултати, които носят.

Какво да извършите:

Започнете с естествения топъл душ и в края му намалете температурата. Прекарайте почти 10 секунди под студената вода, когато стартирате с този табиет. След това увеличете времето до 30 секунди.



4. Измивате лицето си след подготовка, само че не и преди този момент

Измиването на лицето незабавно след подготовка наподобява добра концепция за тези, които обичат да се грижат за кожата си. Въпреки че нормално забравяме да го създадем, това важи и за времето преди да стартираме да упражняваме. 

Важно е да измиете лицето си и да премахнете целия грим и замърсявания преди подготовка. Ако не го извършите, всичко това може да се комбинира с потта и да запуши порите ви.

Измиването на лицето след тренировката значи, че втривате повече пот, нечистотия и други сходни детайли в кожата си, което може да докара до кожни проблеми по-късно.

Какво да извършите:
Уверете се, че сте премахнали целия си грим и сте измили лицето си преди подготвителната сесия.По време на подготовка не изтривайте потта към лицето - това ще набута остатъците от козметични артикули и мръсотията назад в порите ви. Просто попийте лицето си с памучна забрадка.Нежно го измийте след тренировката.
5. Не миете купената " измита " салата

Надписът „ Предварително измити “ на опаковката не значи, че продуктът е 100% чист и подготвен за приложимост. Винаги има възможност някои замърсявания, микроорганизми или химикали да бъдат опаковани дружно с продукта. 

По-добре е да отделите спомагателни 2 минути за измиване на храната си, в сравнение с да се разболеете.

Какво да извършите:

Най-добрият метод да извършите това е да отделите няколко минути и да измиете салатата още веднъж, преди да я приготвите и сервирате.

6. Носите електрониката в леглото си

Скролване в обществените медии или развлечение на обичаната ви игра преди лягане не са толкоз безобидни дейности, колкото може би си мислите. Първо, светлината от екрана на телефона, която попада непосредствено в очите ви, понижава производството на хормона мелатонин, който контролира вашия сън. 

Второ, това ще ви накара да се почувствате по-уморени и ще повлияе на вашата централизация.

Какво да извършите:
Опитайте да махнете телефоните и другите електронни устройства от стаята си преди лягане.Четете книга или слушайте някаква отпускаща музика.Ако през това време би трябвало да погледнете телефона си, настройте екрана на телефона в нощен режим. Това ще понижи синята светлина.
7. Сдържате кихането си

Запушването на носа по време на кихане може да бъде доста рисково. Това може да сътвори проблеми, като задържане на въздух в гърдите сред двата дроба, пръсване на тъпанчето или балонизиране на кръвоносните съдове в мозъка. 

Кихането е естественият метод носът ни да се „ нулира “ и да отстрани бактерии и прахуляк, тъй че е по-добре да не прекъсваме този развой.

Какво да извършите:

Просто кихайте свободно. Покрийте региона на устата си със салфетка или с ръце, само че не стискайте носа си.

8. Сдържате газовете си 

Освобождаването на стомашни газове нормално се свързва с нещо непристойно и даже непоносимо, по тази причина се опитваме да създадем всичко допустимо да ги задържим в тялото си. 

Тези газове обаче не изчезват вътре в нас, а вместо това се пробват да намерят други изходи, да вземем за пример през устата ни. 

Какво да извършите:
Когато усетите, че тялото ви ще отделя газовете, открийте насаме място, на което да го извършите.Ако постоянно имате доста газове, пробвайте се да дъвчете по-бавно, когато ядете. Това ще понижи въздуха в стомаха ви. Освен това избягвайте храни, които могат да ви накарат да произвеждате газове, като бобови култури, да вземем за пример.Ако чувствате, че постоянно имате прекалено количество газове, би трябвало да се консултирате с вашия доктор.
9. Използвате слушалки, с цел да слушате мощно музика

Най-хубавото на слушалките е поверителността, която ни дават. Въпреки удобството им, би трябвало да сме сигурни, че потреблението им няма да навреди на здравето ни. 

Понякога обичаната ария е толкоз добра, че усилваме силата на звука до нездравословни равнища. Това може да докара до увреждане и даже загуба на слух.

Какво да извършите:
Инвестирайте в чифт качествени слушалки с шумоизолация, тъй че когато слушате музика на улицата, да не е нужно да усилвате, с цел да заглушите шума към себе си.Докато слушате музика на безшумно място, намалете силата на звука и съкратете времето за приложимост на слушалките.
10. Пиете кафе, незабавно откакто се разсъните

Чаша прясно кафе е значителен подтик на силата ни. Или най-малко по този начин си мислим. Нашите тела създават хормон, наименуван кортизол, който се назовава и " хормон на напрежението ", защото производството му се усилва, когато сме уплашени или уплашени. 

Нивото на този хормон би трябвало да е високо заран, само че кофеинът пречи на процеса. Тялото ни отделя по-малко кортизол и разчита повече на кофеина, а ние получаваме енергиен подтик от кафето вместо от личното си тяло.

Какво да извършите:
Намалете ежедневната консумация на кафе.Ако въпреки всичко не можете без чаша от него заран, изпийте една към 3 часа, откакто се разсъните.
11. Използвате антибактериални артикули

Някои от нас в действителност са загрижени за всички нездравословни бактерии, които ни дебнат, и непрекъснато употребяват дезинфектанти за ръце. Повечето антибактериални сапуни съдържат съставна част, наречена триклозан. 

Някои бактерии, когато влязат в контакт с него, могат да претърпят разновидност, която да ги направи резистентни както на дезинфектантите, по този начин и на някои антибиотици. Например на тези, които се употребяват за лекуване на туберкулоза. 

Какво да извършите:

Нищо не убива бактериите по-добре от сапуна. Опитайте се да миете ръцете си единствено със сапун, когато имате опция, без да употребявате дезинфектант.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР