Разликите в заплатите в Германия продължават да са критични. Най-добре

...
Разликите в заплатите в Германия продължават да са критични. Най-добре
Коментари Харесай

Къде в Германия печелят най-добре?

Разликите в заплатите в Германия не престават да са сериозни. Най-добре платени са чиновниците в Хамбург, а в източната част на страната работещите получават надалеч по-малко, показва Германското федерално бюро по труда.

Размерът на трудовото заплащане в Германия продължава да се разграничава според от районната характерност - на Запад чиновниците имат по-високи заплати, в сравнение с тези на Изток. В края на предходната година най-ниско платени са били работещите на цялостен работен ден в област Гьорлиц, Саксония - брутната месечна сума е възлизала на 2 183 евро, до момента в който в Инголщат в Бавария сумата е била приблизително 4 635 евро месечно.

Това сочат новите данни, предоставени от Германската федерална организация по заетостта по поръчка на Партията на левицата. Статистическите данни засягат междинните брутни месечни заплати на чиновниците на цялостен работен ден, подлежащи на обществено обезпечаване към 31 декември 2017 година и включват разнообразни бонуси и добавки.

Най-богати са в Хамбург

При сравнението на обособените градове и райони статистиката демонстрира следното: в Хамбург работещите печелят най-вече - приблизително към 3 619 евро. Следват ги тези в Баден-Вюртемберг с 3 546 евро и Хесен с 3494 евро. В долната част на листата попадат Мекленбург-Предна Померания с 2 391 евро, Тюрингия (2 459 евро) и Саксония (2 479 евро).

И още: съгласно данните, работещите на Запад са изкарвали приблизително по към 3 339 евро месечно - много огромна разлика в съпоставяне със заплатите в Източна Германия, които не са надвишили междинната сума от 2 600 евро.

Сабине Цимерман, експерт по трудовия пазар, дефинира като " неприличен " фактът, че на всички места в Източна Германия заплатите са по-ниски, в сравнение с в другите елементи на страната.

" Срамни " разлики сред Изтока и Запада

" Ако федералното държавно управление съществено си сложи за цел да поддържа равните условия на живот и на труд във всички райони, то това не би трябвало да остава единствено в границите на устни обещания и ангажименти ", твърди Цимерман.

Необходимо е да се подобрят изискванията по груповите трудови контракти и груповите съглашения. Минималното възнаграждение би трябвало да бъде увеличено на 12 евро на час, а ниските хонорари за краткотрайна претовареност би трябвало напълно да бъдат отстранени.

Въпреки нагледните числа, не трябва да се не помни, че размерът на районните заплати зависи също и от фактори като платежоспособността на обособените работодатели, както и от квалификацията на чиновниците. Самият размер на приходите обаче не е знак за покупателната дарба на трудовозаетите жители - това зависи от разноските за живот, като тези за наем и храна, и също варира в другите провинции. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР