Разликите между Европейския съвет, Европейската комисия (ЕК) и Европарламента (ЕП)

...
Разликите между Европейския съвет, Европейската комисия (ЕК) и Европарламента (ЕП)
Коментари Харесай

Политико: Преходът в ЕС, който не се състоя

Разликите сред Европейския съвет, Европейската комисия (ЕК) и Европарламента (ЕП) не престават да диктуват дневния ред на Брюксел.

Точно когато Европейският съюз (ЕС) трябваше да се развива напред като по-обединен блок, трите му огромни институции са отслабени и са във война между тях.

Това трябваше да бъде годината, в която Европейски Съюз да постави линия под тройната рецесия на еврозоната, миграцията и вота на Англия за излизане от Европейски Съюз. След изборите през май Съюзът даде обещание да обърне внимание на своя електорат и да се оправи с световните проблеми като изменението на климата, комерсиалните войни, цифровата промяна и миграцията с навременни и ефикасни дейности.

Вместо това от 1 ноември - датата, на която идващият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен трябваше да встъпи в служба, пристигна и отмина, а потенциалът на Европейски Съюз да работи или да се промени напълно наподобява все по-изплъзващ се, написа Пол Тейлър в разбор за изданието " Политико ".

Вместо да доведат Европейски Съюз в по-интегрирана епоха след Брекзит, трите съществени институции, които би трябвало да си сътрудничат, с цел да обезпечат дейно действие на Съюза - Съветът, Комисията и Парламентът, се борят между тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР