Различности е заглавието на експозицията, подредена в Арт галерия -

...
Различности е заглавието на експозицията, подредена в Арт галерия -
Коментари Харесай

НДК отбелязва 40 години от основаването си с изложба "Различности"


" Различности " е заглавието на експозицията, подредена в Арт изложба - НДК. Повече от 50 творби на 18 художници могат да бъдат прегледани до 8 юли. Тя е продължение на план от 2019 година и е част от програмата на Пловдив като Европейска столица на културата.

Изложбата, която беше планувана за предходната година, към този момент може да бъде забелязана всеки ден сред 10 и 19 часа против вход свободен.

Общо 18 художници с над 50 творби показват работите си, сътворени в разнообразни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, цифровите изкуства. Изложените работи са направени в разнородни материали и техники - има рисунки с молив и изсъхнал пастел, показани са статуи и релефи от дърво, порцеланови декоративни чинии, стоманени пластики, бронз.

Изложбата е част от самодейностите във връзка 40 години от основаването на НДК.

За СТУДИО 4 УШИ

СТУДИО 4 УШИ е другарски кръг от художници, които работят в разнообразни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, цифровите изкуства и други Това, което ги сплотява като създатели, е специфичното отношение към класическите способи в изкуството. Основният им блян не е да вършат модерно изкуство, а да не вършат краткотрайно такова. Важно за тях е търсенето на същински стойности в това, което вършат, за което едно от най-съществените неща е разговора посред им. От там идва и името, като дефиниция на това, че да те чуват е също толкоз значимо, колкото и да слушаш, за което са нужни най-малко 4 УШИ.

Студиото остава отворена общественост, в която място има за всеки, който е на мястото си.

Автори:

Ваня Димитрова, Светослав Хаджигаев, Кристина Вътова, Цветан Николов, Сирма Маркова, Николай Мартинов, Милена Дечева, Илия Новачев, Михаела Каменова, Христо Кирилов, Николета Иванова, Владимир Мичев, Петя Попова, Пламен Петрунов, Валентин Митев, Иван Ушев, Венцислав Шишков, Златина Кръстева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР