Различни сортове ориз се подбират по цвят и засаждат така,

...
Различни сортове ориз се подбират по цвят и засаждат така,
Коментари Харесай

Да нарисуваш Наполеон с цъфнал ориз

Различни сортове ориз се сортират по цвят и засаждат по този начин, че като цъфне растението се получава картина – не каква да е, а произведение на изкуството. Изкуството Танбо може да се види единствено в село Инакадате в префектура Аомори, Япония. 
Всяка година от юни до октомври картинните оризови полета са основната туристическа атракция на селото. Tanbo е японски термин за оризово поле. Когато оризовите култури, подбрани деликатно семе по семе цъфтят, комплицираните рисунки също се появяват на големите оризови полета. 
Всичко стартира през 1993 година Местните фермери засадили лилаво- и жълтоцъфтящи оризови сортове, с цел да привлекат повече туристи към красивите полета. Неколцина пристигнали да видят първата рисунка в два цвята – контурите на известна японска планина. Станало ясно, че за повече визити, трябват и повече старания – не са задоволителни обикновени цветови очертания. Изображенията ставали все по-сложни, фермерите ставали все по-добри в селектирането на сортове с друг цвят. Но огромният пробив идва през 2003 година, когато в оризовите ниви изгрява усмивката на Мона Лиза.
Днес локалните хора вземат решение да не вършат реплики на известни картини с оризови цветове, а изобразяват по нивите си главно фигури и претекстове от японския фолклор.Всяка пролет в селото се организира конференция, на която се разисква тематиката на годишния шампионат Танбо Арт. След като главният претекст е определен, локалните учители по изкуства работят дружно с компания за произвеждане на цифрови макети. Въз основа на направената скица, земеделските производители употребяват специфични маркери, с цел да очертаят илюстрацията на полето.
Засаждането стартира в края на пролетта, позволявайки на оризовите култури да порастват от май до октомври. Чрез засаждане на 12 сорта оризови растения полето се трансформира в живописна картина. През 2009 година на полето до село Инакадате се появил Наполеон, през 2013-та - Мерилин Монро, през 2013-та цъфнали „ Междузвездни войни “ и „ Отнесени от вихъра “…
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР