Различни опасности дебнат любителите на бързото хранене и това не

...
Различни опасности дебнат любителите на бързото хранене и това не
Коментари Харесай

Японски лекари: Смъртоносната опасност дебне любителите на бързи храни!

Различни рискове дебнат феновете на бързото хранене и това не е единствено директният път към затлъстяването, а нещо доста по-страшно – те изправят организма си пред голям риск от развиването на метаболитен синдром. Това написа в ново изследване, оповестено в сп. Сirculation.

Учени от Университета на Хирошима са анализирали здравословното положение и всекидневните навици на 1083участници в опита.

Те разделили доброволците на три групи според от питателните им привички.
След 5 години експертите създали повторни разбори и стигнали до доста тревожни заключения за тези, които са склонни да се хранят бързо – рискът от пораждане на метаболитен синдром при тях бил по-висок с 11,6%.

Авторите на публикацията акцентират, че синдромът се характеризира с такива нарушавания като податливост към образуването на тромби, артериална хипертония и затлъстяване. По-бавният банкет на храна оказва помощ за по-бързо насищане и предотвратяване от затлъстяване.

Учени от University of Surrey обаче са провели забавен опит с шокиращи резултати и считат, че има и различен също доста сполучлив метод за справяне с преяждането.

Какъв е бил опитът и рекомендациите на експертите четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР