Разкрито е убийството на таксиметровия шофьор Борислав Петров, който на

...
Разкрито е убийството на таксиметровия шофьор Борислав Петров, който на
Коментари Харесай

Застреляли таксиметровия шофьор, защото щял да пропее

Разкрито е убийството на таксиметровия водач Борислав Петров, който на 11 февруари бе прострелян в София, а умря от раните си в ИСУЛ седмица по-късно. Това оповестиха на брифинг в Съдебната палата представители на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Мъжът е разстрелян от бандата, която бе разрушена при спецакция на ГДБОП, „ Национална полиция “ и Столична дирекция на вътрешните работи през уикенда в София. При профилираната интервенция са арестувани петима мъже, осъществени са претърсвания на употребени от тях адреси и коли.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев оповестиха, че двама от задържаните са причинителят и подбудителят на убийството на Борислав Петров. Подбудителят пък се оказал и ръководителят на проведената незаконна група, внесла над 14,5 тона хашиш. Той обаче няма обвиняване по това дело.

39-годишният Борислав Петров-Бобъра бе прострелян със 7 патрона в таксиметровия си автомобил в столичния квартал "Надежда 4 ". Той бе откаран в сериозно положение в ИСУЛ, където макар напъните на лекарите умря на 18 февруари. След стрелбата шефът на столичната полиция старши комисар Младен Маринов заяви, че Борислав Петров е престъпно проявен и че най-вероятно покушението не е обвързвано с работата му като таксиметров водач. По него било стреляно с револвер със заглушител.

Всъщност 39-годишният мъж бе един от подсъдимите по делото за трафик на над 14,5 тона хашиш на стойност 72,9 милиона лв.. Наркотикът бе хванат в склад в софийското село Мировяне при започване на юли 2012 година, а три години по-късно Специализираната прокуратура внесе в Наказателния съд обвинителен акт против Бобъра и още 9 души, които са пренасяли опиата от Мароко през България към Белгия и Холандия.

Разследващите имат данни, че ръководителят на незаконната група е имал информация за това, че Борислав Петров ще го издаде пред съда по делото със арестувания хашиш. Затова се е стигнало до физическото му премахване, обясниха Маринов и Гешев.

"Работата беше извънредно сложна, тъй като уредниците на групата бяха доста внимателни и съблюдаваха всички правила на нелегалност. Убийството на таксиметровия водач демонстрира, че те нямат спирка, когато има опасност от приключване на информацияза активността им ", добави основен комисар Младен Маринов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР