Разкритите секции зад граница са 750, най-много - в Обединеното

...
Разкритите секции зад граница са 750, най-много - в Обединеното
Коментари Харесай

Изборният ден в Русия започна в 4 часа българско време, във Великобритания секциите отварят в 9,00 ч.

Разкритите секции зад граница са 750, най-вече - в Обединеното кралство - 132 и в прилежаща Турция - 126.

Изборният ден в Русия стартира в 4 ч. българско време с отварянето на секцията в българското консулство в Екатеринбург. В 6 ч. отвориха порти и другите секции: в посолството ни в Москва, в Българския център на индустрията и в генералното консулство на страната ни в Санкт Петербург. И в четирите секции се гласоподава с хартиени бюлетини. Около 200 наши сънародници в Русия са подали електронни заявки за гласоподаване. Онези, които не са го създали, само че желаят да упражнят правото си избор, би трябвало да попълнят декларация на място и да показват годен документ за идентичност, след което ще бъдат включени в описите. На първия тур на изборите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова получиха 350 гласа. За Анастас Герджиков и Невяна Митева гласоподаваха 49 души.

В Обединеното кралство първият кръг на изборите за народни представители и президент протече скокойно, при интензивност напълно малко по-ниска от изборите през юли. На 14 ноември имаше известно комплициране с адресите на някои секции в Лондон, само че в този момент, при към този момент отигран един кръг, очакванита са да няма пробеми от подобен темперамент. От 132 секции 46 са в Лондон. На първия кръг в гласуването за президент Румен Радев събра най-вече гласове. Той бе предпочетен от 66,15 на 100 от гласоподавателите. На второ място остана Атанас Герджиков с 11,90%. Трети с 8,81% се подреди Костадин Костадинов, а на четвърто място приключи Лозан Панов с 6,43 на 100. Интересен факт е, че Луна Йорданова получи 1,23% и изпревари Мустафа Карадайъ, който има 0,98%. Избирателните секции във Англия ще отварят порти в 9.00 часа сутринта българско време, заради часовата разлика, и би трябвало да затворят 22.00 часа също българко време, в случай че в някои от тях не се наложи удължение на изборния ден. Прогнозата е за относително хубаво време за сезона, както бе и на първия тур.

В Съединените Щати на балотажа се гласоподава в същите 55 секции, на които се гласуваше на изборите 2 в 1 предходната седмица. В 8 може да се гласоподава с машинa - в столицата Вашингтон, в Ню Йорк, Атланта, Сиатъл и в региона на Чикаго и Лас Вегас. На едно от местата - Сейнт Луис ще се гласоподава с бюлетини разпечатани на място. До разпечатването на бюлетини на място се стигна съгласно ЦИК “поради невъзможността да бъдат доставени в точния момент поради късите периоди и огромни дистанции.”

По-рано източници на БНР показаха терзание, че забавянето на доставките по принцип, поради пандемията от Covid-19 би могло да забави и бюлетините като до последно в Съединени американски щати имаше опасения за идването им в четири от 55-те секции. На изборите преди седмица броят на гласувалите в Съединени американски щати българи надмина 11 500 и усъвършенства рекордното високата интензивност от към 10 500 на вота през април.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР