Разкрита е новата тайна бърлога на Кирил Петков, след като

...
Разкрита е новата тайна бърлога на Кирил Петков, след като
Коментари Харесай

Разкрита е тайната бърлога на Киро, Лорер и Асен. Въртят схеми за милиони

Разкрита е новата загадка бърлога на Кирил Петков, откакто вечно освободи премиерския кабинет в Министерски съвет!

Сваленият с избор на съмнение харвардски хитрец се среща с другите тарикати от шайката си – семейство Лорер и Асен Василев, на столичната улица „Чаталджа“, номер 3, където се обитава големият дворец на досегашния вицепремиер и министър на финансите, оповестява ПИК.

Четиримата съзаклятници имаха среща на посочения адрес през вчерашния ден. Там Просто Киро довтаса към този момент не с кортежа си от мощни джипове на НСО, с които се движеше през толкоз късия си премиерски престой, а с Ауди А шестица.

Направи усещане, че Националната работа за защита наподобява е коригирала и броя на чиновниците си, зачислени към Петков. По закон някогашните министър-председатели и техните родственици би трябвало да бъдат защитавани от службите 12 месеца след излизането им от властта.

На тайната му среща на „Чаталджа“ 3 обаче Киро бе съпроводен единствено от двама души – водач и още един охранител. Същият извърши прекомерно виновна задача, обвързвана с опазването на националната сигурност.  Отвори и затвори вратата на аудито за примадоната Петков, ангажиран в това време да върти схеми по телефона си.

В същото време изплуваха любопитни детайлности Около собствеността на тайната бърлога на харвардите. Знае се, че в четириетания първокласен дворец от към една година живее Асен Василев. Имотът обаче не е разгласен от някогашния вицепремиер пред КПКОНПИ, като за сметка на това в деклерацията си за имущество и ползи е показал единствено апартамент от 54 квадрата в София, добит през 2016 година за 58 572 лв..

Справки в Агенцията по вписванията най-сетне осветли, въпреки и частично, чия е собствеността на мраморната къща, в която вождовете на променкаджиите коват сега предизборните си стратетии и шашми. 204 квадратни метра от постройката на „Чаталджа“ е притежания на ексминистъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и брачната половинка му Виолета, която бе началник на кабинета на фамилния им приятел Асен. Семейството се е сдобило с офис от учредена от Василев компания.

Видно от имуществените им заявления покупката е станала на цена 351 950 лева За година на придобиване е посочена 2021-ва, само че информация в Имотния указател сочи, че офисът е добит на 6 ти април тази година от компания „СТВ Консълтинг“. Тя е основана през юли 2012 година от ексфинансовия министър Асен Василев, разкрива уеб сайтът „Актуално“. През май месец 2021 година, когато той става част от служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, сдружението бива трансферирано на 54 годишния Марио Сотиров.

За покупател е вписан Даниел Лорер, само че по силата на брака им Виолета Лорер е с 50% благосъстоятелност върху Него.

Офисът на „Чаталджа“ е следващият в имотната империя на някогашния министър на нововъведенията. В декларацията му пред КПКОНПИ от 2021 година бяха записани 36 позиции на притежавани недвижими парцели, измежду които дялове от 2 магазина, 7 жилището и 4 вили във Варна, 2 жилището в София, имоти в Кранево, ниви в селата Бистрица и Варвара. Тогава е изработен и предварителният контракт за покупко-продажба на офиса в София, който тази година е действително добит. Като източник на средства са показали заем и спестявания.



Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР