Разкрит миналата година с кодовото име Project24, това е хардкор

...
Разкрит миналата година с кодовото име Project24, това е хардкор
Коментари Харесай

Maserati наименува новата пистова кола MCXtrema, дебютира на 18 август

Разкрит предходната година с кодовото име Project24, това е хардкор MC20, който към този момент е разпродаден.

Измина минута, откогато чухме за идната пистова версия на Maserati на MC20. Не, нямаме поради спортната кола GT2, която дебютира през юни и несъмнено е единствено за писта. Трябва да се върнем към нещо, наречено Project24, което към този момент има публично име: MCXtrema.

Не ви упрекваме, в случай че си нямате концепция какво е това нещо Project24. Той дебютира още през юли 2022 година като поредност от визуализации, изобразяващи мощно модифициран MC20 с повече крила, повече лопатки и най-малко в печатно положение, повече мощ. Maserati сподели, че Project24 ще получи нови турбокомпресори за 3.0-литровия V6, стигайки до 740 конски сили. След като Maserati разгласи MCXtrema като публично име за Project24, научаваме също, че мощността ще бъде единствено 730 к.с. По дяволите!

 width=

Въпреки че механически сме виждали колата на изображения, Maserati към момента е в цялостен режим на тийзър в този миг. Днешното известие разкрива името и конските сили на колата и ни споделиха, че ще дебютира в The Quail на 18 август по време на Седмицата на колите в Монтерей. Тийзърът също удостоверява, че ще бъдат създадени единствено 62 бройки, само че знаем, че всеки един към този момент е продаден.

Всъщност това не би трябвало да е огромна изненада. Когато Maserati разгласи Project24, автомобилният производител съобщи, че купувачите ще имат голям брой варианти за персонализиране. По този въпрос Maserati споделя, че няма две идентични коли, тъй че подозираме, че всичките 62 са били говорени доста преди днешното известие.

Докато чакаме информация за окончателната статистика, обзор на нашия автентичен дебютен пост на Project24 изброява колата като имаща шестстепенна секвенциална трансмисия вместо осемстепенната скоростна кутия с двоен съединител на MC20. Това звучи като същия механизъм за промяна на зъбни колела, употребен в GT2, а MCXtrema ще разполага с регулируемо окачване, което да съпровожда неговите радикални авиационни усъвършенствания. Въглеродно-керамичните Brembos ще се оправят със отговорностите за прекъсване, а вътре купувачите могат да изберат елегантни екстри като пътническа седалка. Тъй като е автомобил единствено за писта, интериорът е квалифициран за надпревари с клетка и се предлага с многообразие от технологии, с цел да помогне на водачите да създадат допустимо най-хубавото време за обиколка.

 width=

Или по-скоро това беше проектът през юли 2022 година, когато тази кола беше оповестена за първи път. Конските сили са се трансформирали леко от този момент, само че няма да ни би трябвало дълго да чакаме цялостното откриване. До дебюта остават единствено две седмици.

Източник: motor1.com

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР